Estat en què ha quedat el troleibús. (Foto: Reuters)
Estat en què ha quedat el troleibús. (Foto: Reuters)
Volgograd

Almenys 14 morts en un nou atemptat suïcida a la ciutat russa de Volgograd

Un artefacte ha esclatat a l'interior d'un troleibús a Volgograd, en el segon atac en aquesta ciutat russa en menys de 24 hores després que una suïcida va fer esclatar una càrrega explosiva a l'estació de tren que va causar almenys 17 morts i 45 ferits.

RedaccióActualitzat

Almenys catorze persones han mort aquest dilluns en un nou atemptat amb bomba a la ciutat russa de Volgograd, segons ha informat el Ministeri per a Situacions d'Emergència de Rússia. Un suïcida s'ha immolat a l'interior d'un troleibús del sistema de transport públic de la ciutat, segons l'agència de notícies Interfax.

Per altra banda, la policia russa hauria identificat l'autora de l'atemptat suïcida de diumenge en una estació de tren de la mateixa ciutat de Volgograd, amb almenys 17 morts i una quarantena de ferits. És una informació que no s'ha confirmat oficialment i la font és la cadena russa LifeNews.

Segons aquest mitjà, la suïcida pertanyia a les Viudes Negres, un grup armat de la república russa del Daguestan, format per dones de líders milicians islamistes morts per les forces de seguretat russes.

Tot plegat preocupa Moscou, perquè cada cop hi ha més atemptats a prop de Sotxi, la seu dels Jocs Olímpics d'hivern, que començaran al febrer. Al juny, un dels líders rebels txetxens va fer una crida a atacar l'esdeveniment amb "la màxima força". Un total de 37.000 soldats i policies protegiran els atletes i visitants, però l'amenaça ja està llançada.

Anar al contingut