Marroc

Almenys 14 morts en un atemptat en un cafè turístic del centre de Marràqueix

Catorze persones, entre elles onze turistes, han mort en un atemptat al cafè Argana, a la plaça Djemaa el-Fnaa, el rovell de l'ou de la ciutat marroquina de Marràqueix. La deflagració ha ferit 23 de persones, cinc d'elles de gravetat, i ha destruït completament el cafè Argana. De moment, encara no se sap la nacionalitat de tots els estrangers morts en l'explosió. Madrid diu que no li consta que hi hagi víctimes espanyoles, però sí que n'hi hauria sis de franceses i una holandesa. El ministre de Comunicació marroquí ha dit que "es tracta d'un acte criminal". Segons la policia, podria tractar-se d'un kamikaze. El rei Mohamed VI ha ordenat una investigació ràpida i ha exigit que se'n facin públics els resultats.

Actualitzat
Marràqueix és una de les ciutats més turístiques del Marroc i on viatja un gran nombre d'espanyols, ja que hi ha diverses companyies aèries que hi tenen vols directes des de la Península.

Igual que altres països àrabs, el Marroc no ha estat aliè a les protestes populars, encara que s'han desenvolupat de forma pacífica, sense afectar el turisme. Al gener i febrer d'aquest any, al voltant de 236.000 espanyols van viatjar al Marroc, un cinc per cent més respecte al mateix període de l'any passat, segons dades d'Exteriors. El 2010, la xifra total de turistes espanyols va rondar les 700.000 persones.

L'atemptat a Marràqueix coincideix amb la visita a Espanya de sis ministres marroquins de l'àrea econòmica, entre ells el titular de Turisme i Artesania, Yasser Znagui.


Twitter i YouTube en primera fila

Twitter en va ple, de l'atemptat al cafè Argana de Marràqueix, sota les etiquetes "marakech", "argana" i "morocco".




També es poden trobar alguns vídeos al YouTube dels instants posteriors a l'atemptat.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut