Almati, Kazakhastan

Almenys 12 morts en un accident aeri al Kazakhstan

En l'aparell accidentat, un Fokker 100 de la companyia kazakh Bek Air, viatjaven 93 passatgers i 5 membres de la tripulació

RedaccióActualitzat

Un avió de la companyia kazakh Bek Air s'ha estavellat aquesta matinada quan feia la maniobra d'enlairament a l'aeroport d'Almati, al Kazakhstan.

En l'avió viatjaven 93 passatgers i 5 membres de la tripulació. Hi hauria almenys 12 morts i un trentena de persones hospitalitzades. En un primer moment, les autoritats kazakhs havien confirmat 15 víctimes mortals a causa de l'accident aeri. Però hores més tard han fet pública les identitats d'una dotzena de morts. Segons han explicat, vuit persones han mort al lloc de l'accident i altres quatre han mort a l'hospital.

 

L'avió ha quedat destruït en diverses parts en caure (Reuters /Pavel Mikheyev)


L'aparell accidentat és un Fokker 100 que habitualment fa la ruta entre les ciutats d'Almati i l'actual capital, Nursultan. L'avió ha perdut altitud durant l'enlairament i ha passat per sobre d'una tanca de formigó, abans de xocar amb un edifici abandonat de dues plantes, segons ha explicat el portaveu del Comitè d'Aviació Civil del Kazakhstan.

Segons una agència de notícies local, l'avió hauria tocat dos cops la pista d'enlairament abans de conseguir alçar-se, però pocs minuts després ha tornat a caure i s'ha estavellat contra l'edifici. 

Una supervivent de l'accident ha explicat que va sentir un "so terrorífic" abans que l'avió comencés a perdre alçada: "L'avió estava volant amb una inclinació. Tot era com en una pel·lícula: cridant, cridant, gent que plorava". Altres testimonis han explicat que hi havia boira espessa a la zona.

Les autoritats del país han suspès tots els vols dels aparells del model sinistrat.

(Reuters /Pavel Mikheyev)

El president kazakh Kassym-Jomart Tokayev ha manifestant el seu condol a les víctimes i a les seves famílies i els ha promès ajudes i ha tuitejat que "els responsables de l'accident aeri s'enfrontaran a càstigs durs d'acord amb la llei".

(Reuters /Pavel Mikheyev)

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut