Almenys 24 morts i 80 ferits en enfonsar-se un tram del metro de Ciutat de Mèxic

El pont per on circulava el comboi s'ha enfonsat i han caigut dos vagons des de vint metres d'alçada

Actualitzat

Almenys 24 morts i 80 ferits en un accident al metro de Ciutat de Mèxic, segons l'alcalde de la ciutat. El pont per on circulava el tren s'ha enfonsat i els vagons han caigut, des de vint metres d'alçada, sobre una avinguda per on circulaven nombrosos vehicles en una hora en què hi havia força trànsit. En concret han quedat afectats 2 vagons de la línia 12 del metro.

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat nombrosos serveis d'emergència per treure els ferits de dins del comboi, a banda d'equips per retirar els vagons de la calçada. Els ferits han estat traslladats a dos hospitals de la capital.

 

L'accident ha tingut lloc poc abans de les deu del vespre, hora local, entre les estacions d'Olivos i Tezonco. A les imatges de les càmeres de seguretat es pot veure com l'estructura elevada es trenca quan passa el tren, que es desploma. Els dos vagons han caigut en forma de "V" contra terra.

A les imatges també es pot veure com els vagons cauen damunt d'un autobús i almenys dos vehicles.

 

El metro de la capital mexicana és un dels més transitats del món, amb prop de 6 milions de persones que el fan servir els dies laborables.

Diverses organitzacions ciutadanes han criticat la precarietat de les instal·lacions i la falta de manteniment de la infraestructura, que causa interrupcions freqüents en el servei. De fet, només dos anys després d'haver-se inaugurat, el pont es va haver de reparar i va estar inoperatiu durant uns mesos. 

Es tracta de la tragèdia més greu des que un terratrèmol va sacsejar Ciutat de Mèxic ara fa quatre anys. Un sisme que ja va afectar l'estructura elevada que ara s'ha enfonsat. Entre les víctimes hi ha menors d'edat, però no s'ha aclarit si es tracta de ferits o morts. 

ARXIVAT A:
Mèxic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut