Mapa de la zona del terratrèmol
Mapa de la zona del terratrèmol
Mandalay

Almenys 12 morts i una vintena de ferits per un terratrèmol de 6,6 graus a Birmània

El sisme, de 6,6 graus, ha tingut lloc al nord del país i s'ha pogut notar a Bangkok, la capital de Tailàndia. A la zona del terratrèmol hi viuen més des sis milions de persones. Hi ha una trentena de ferits.

Actualitzat
Un terratrèmol de 6,6 graus ha sacsejat el nord de Birmània, a un centenar de quilòmetres de la ciutat de Mandalay, la segona ciutat més important del país. Almenys 12 persones han mort i 34 més han resultat ferides.

L'hipocentre del terratrèmol s'ha situat a nou quilòmetres de profunditat, 116 quilòmetres al nord de la ciutat birmana de Mandalay. En la regió hi viuen més de sis milions de persones.

Quatre persones han mort al districte de Kyauk Myaung, als afores de la localitat de Shwebo, a la regió de Sagaing, 113 quilòmetres al nord-oest de la ciutat de Mandalay entre els rius Mu i Irrawaddy. Es tracta de quatre operaris que treballaven en la reconstrucció d'un pont que s'ha ensorrat pel terratrèmol.

En aquest districte hi ha hagut dos morts més. Són dues persones que han aparegut sota la runa d'un monestir budista que ha quedat parcialment destruït.

La resta de víctimes són sis persones del poble miner de Sint-ku, a les muntanyes de la regió de Sagaing. En aquesta localitat hi ha una desena de ferits, entre els quals diversos treballadors d'una petita mina d'or.

A les principals ciutats de la regió de Sagaing hi ha hagut danys important en desenes d'edificis.

El terratrèmol s'ha notat fins a Bangkok, la capital de Tailàndia, on els edificis s'han mogut durant uns segons. Després del primer moviment n'hi ha hagut un altre, de menys intensitat, 5,5 graus.

El març de 2011, més de 70 persones van morir arran d'un sisme similar de 6,8 graus de magnitud a la fronterera amb Laos i Tailàndia.
Anar al contingut