Còrsega ha estat una de les zones d'Europa més afectades per les fortes tempestes

Almenys 12 morts a Europa per tempestes violentes i fenòmens meteorològics extrems

Les altes temperatures, els incendis, les pedregades i els forts vents dels darrers dies han provocat inundacions i caigudes d'arbres que han provocat diverses morts, sobretot a Còrsega, Itàlia i Àustria

Les violentes tempestes que afecten diferents punts d'Europa ja han deixat almenys 12 morts, la majoria per la caiguda d'arbres.

A Còrsega, 5 persones han mort, entre elles una adolescent de 13 anys que es trobava en un càmping. Encara hi ha persones desaparegudes i la xifra podria augmentar. De moment s'han evacuat diversos càmpings de l'illa per la previsió de més tempestes aquesta nit.

El ministre de l'interior francès ha visitat els càmpings afectats per les tempestes (Reuters/Emmanuel Dunand)

A Itàlia, dues persones han mort també a causa de les tempestes a la Toscana.

I a Àustria, el temporal ha deixat 5 morts. Dues nenes han perdut la vida al llac de Sankt Andrä per una violenta tempesta de només 10 minuts. Els temporals també han deixat desenes de ferits i talls de llum, i s'ha hagut d'aturar el trànsit en algunes carreteres.

Aquest és el mapa de les principals tempestes de les últimes hores:

 

El meteoròleg de TV3 Dani Ramírez explica per què es produeixen aquests fenòmens meteorològics extrems i si es preveu que es puguin repetir les pròximes setmanes:

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut