Enterrament múltiple de part de les víctimes de l'atac jihadista a Nigèria (Reuters/ Ahmed Kingimi)
Enterrament múltiple de part de les víctimes de l'atac jihadista a Nigèria (Reuters/ Ahmed Kingimi)

Almenys 110 morts civils en un atac jihadista de Boko Haram a Nigèria

La majoria de les víctimes eren treballadors dels camps d'arròs d'una comunitat agrícola de l'estat de Borno, i han mort degollats i decapitats

Actualitzat

Un atac del grup jihadista Boko Haram al nord-oest de Nigèria dissabte ha provocat almenys 110 morts civils. L'ONU ha confirmat la xifra de morts i el governador de l'estat de Borno, que és el centre de la insurrecció islamista, ha assegurat que la xifra de víctimes de la matança és molt més alta del que es creia al principi.

La majoria de les víctimes eren treballadors dels camps d'arròs d'una comunitat agrícola a uns deu quilòmetres de la ciutat de Maiduguri, la capital de l'estat de Borno, al nord-est de Nigèria.

Segons alguns testimonis, la matança l'haurien perpetrat uns homes armats que anaven en moto. Una part de les víctimes haurien estat degollades i, fins i tot, decapitades. Avui s'han enterrat 43 cossos.

Un grup de persones porten els cossos de part de les víctimes en l'atac de Boko Haram
Un grup de persones porten els cossos de part de les víctimes en l'atac de Boko Haram (Reuters/ Ahmed Kingimi)

Aquest és l'atac contra civils a Nigèria més mortífer d'aquest any. El mes passat, 22 treballadors agrícoles van ser degollats en una acció similar també atribuïda a Boko Haram.

Encara ningú s'ha atribuït aquests assassinats en massa, però tot apunta als jihadistes radicals de Boko Haram o la seva escissió Estat Islàmic a l'Àfrica Occidental.

Ja fa temps que els agricultors, pescadors i llenyataires de la zona s'han convertit en un objectiu d'aquestes organitzacions insurgents, que els acusen de passar informació als militars o de no pagar l'impost jihadista, ineludible si es vol exercir una activitat econòmica.

Enterrament de part de les víctimes del grup jihadista a Maiduguri
Enterrament de part de les víctimes del grup jihadista a Maiduguri (Reuters/ Ahmed Kingimi)

Boko Haram és molt actiu en aquesta regió nigeriana, on ha assassinat 30.000 persones en els últims 10 anys.

 

ARXIVAT A:
Jihadisme
Anar al contingut