Un excombatent mata 12 persones en un bar a Califòrnia

L'autor dels fets també mor en el tiroteig

Actualitzat

Un jove exmarine és l'autor de l'última massacre als Estats Units, que ha causat 12 morts i més d'una vintena de ferits. Poc abans de la mitjanit de dijous, va entrar en un bar a Califòrnia, on es feia una festa universitària, i va obrir foc contra els assistents. Ell també va morir.  

Va passar en un bar de Thousand Oaks, a Califòrnia, 20 km al nord de Los Angeles. Els dimecres era la nit dels estudiants en aquest local, especialment preuat pel gran saló on es pot ballar country folgadament. Hi havia unes dues-centes persones quan un home, després de matar el guarda de la porta, va entrar i va començar a disparar a tort i a dret i a tirar pots de fum. 

Holden Herrah n'és un testimoni:

"Vaig arrosegar-me cap enfora, a la sortida lateral, i quan vaig veure la porta oberta vaig començar a correr. Vaig sentir trets darrera meu, molt aprop, però no sabia si contra mi, i vaig còrrer fins que vaig arribar al cotxe."

Segons altres testimonis, la gent que hi havia a l'establiment va trencar els vidres de les finestres per sortir o es va amagar al lavabo.

Va matar 12 persones, incloent-hi un policia, el primer que, amb un altre company, va entrar al local per aturar el tiroteig. Ho explicava Geoff Dean, xèrif del comtat de Ventura:

"Després del tiroteig de Columbine va canviar completament l'actuació davant d'un tiroteig. En lloc d'encerclar el lloc i esperar que arribin els cossos especials, els policies intervenen immediatament, intenten aturar l'atacant i que acabi la matança."

De moment només se sap que l'atacant, Ian Long, que després va aparèixer també mort en una oficina del bar, era un excombatent de l'Afganistan de 28 anys. Es creu que patia estrès posttraumàtic.

Tot i així, tenia legalment la pistola amb què va cometre la massacre, que duia un suplement de capacitat per al carregador.

Dotze dies després de l'atac a la sinagoga de Pittsburgh, el moviment ciutadà que vol més control d'armes als Estats Units té un nou argument per demanar al govern de Trump que es canviï la política sobre aquesta qüestió. 

 

 

 

El xèrif de la policia de Thousand Oaks ha explicat que quan han arribat a la zona l'atacant ja era mort.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut