Danys causats pel terratrèmol a la ciutat d'Oaxaca, al sud de Mèxic
Danys causats pel terratrèmol a la ciutat d'Oaxaca, al sud de Mèxic

Almenys sis morts per un terratrèmol de magnitud 7,5 a Mèxic

El terratrèmol, amb epicentre a l'estat d'Oaxaca, s'ha pogut sentir en 10 estats del país, i també ha tingut efectes a la Ciutat de Mèxic

RedaccióActualitzat

Almenys 6 persones han mort pel terratrèmol que hi ha hagut aquest dimarts a la nit a Mèxic. El sisme, de magnitud 7,5 i amb epicentre a l'estat d'Oaxaca, al sud del país, s'ha pogut sentir en 10 estats, i també ha tingut efectes a la ciutat de Mèxic.

El terratrèmol ha provocat destrosses en unes 500 cases, despreniments de terra que han afectat algunes carreteres i danys en una cinquantena de monuments històrics. Entre les infraestructures malmeses hi ha l'Hospital de Huatulco, que atén malalts de Covid-19 i que les autoritats d'Oaxaca han hagut de desallotjar.

 

Danys causats pel terratrèmol a la ciutat de Mèxic
Danys causats pel terratrèmol a la ciutat de Mèxic (REUTERS/ Carlos Jasso)

L'epicentre del terratrèmol ha estat a la localitat de Crucecita, a Oaxaca, i l'hipocentre ha estat a uns 10 quilòmetres de profunditat. Aquesta profunditat fa que el sisme hagia estat menys devastador del que es podia esperar. Tot i que el moviment sísmic ha fet activar l'alerta de tsunami, no s'ha registrat cap afectació a la costa.

Mèxic ha viscut forts terratrèmols en les últimes dècades. L'últim, el setembre de 2017, en què van morir 370 persones.

ARXIVAT A:
Mèxic
Anar al contingut