Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional (Europa Press)
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional (Europa Press)

Alliberen una nena de 12 anys que la seva família hauria venut per saldar un deute

Hi ha hagut set detinguts a Còrdova i la Corunya per tràfic d'éssers humans, detenció il·legal i abús sexual continuat

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha alliberat una nena de 12 anys retinguda a la Corunya i que havia estat entregada per la seva família per pagar un deute de 4.000 euros.

La policia ha detingut set persones relacionades amb el cas, a Còrdova i a la Corunya, entre les quals hi ha la mare de la menor. Els detinguts han estat acusats de tràfic d'éssers humans, detenció il·legal i abús sexual continuat.

La nena estava retinguda per un home i una dona en un pis de la Corunya. La policia ha detingut la parella, investigats per un delicte de tràfic d'éssers humans, i el jutge n'ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança. També s'ha detingut un menor, que ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

La venda de la menor s'hauria fet a Còrdova, on la policia ha detingut quatre persones més, entre les quals, hi ha la mare i la seva parella. El jutge també n'ha decretat la presó provisional.
 

Venda i casament forçat 

El mes de març passat la Policia Nacional de Còrdova va començar a investigar un possible matrimoni forçat d'una menor de 12 anys per pagar un deute de 4.000 euros. La família l'hauria venut per saldar el deute contret amb un clan familiar. 

Les primeres informacions rebudes per la policia van ser que la nena hauria estat forçada a mantenir relacions sexuals i a celebrar una cerimònia abans d'endur-se-la fora de la ciutat. 

A través de l'escola de la menor i dels interrogatoris a la mare, les investigacions per localitzar la nena van portar la policia fins a una família de la Corunya que, presumptament, la va comprar.

A la Corunya es va establir un dispositiu de vigilància en un domicili del carrer de la Torre del barri de Monte Alto de la capital gallega. Dimecres passat, la policia va entrar al pis, va alliberar la nena i va detenir els tres ocupants. Simultàniament, a Còrdova es detenien les altres quatre persones.

Un agent i una furgoneta de la Policia Nacional a Còrdova en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Urxencias Sanitarias, el 061 de Galícia, va atendre la menor. Un informe del forense determinarà si va ser víctima d'abusos sexuals. Mentrestant, la Xunta s'ha fet càrrec de la custòdia de la nena. La investigació continua oberta.

ARXIVAT A:
Agressió sexualMenorsPolicialPolicia Nacional
Anar al contingut