Mèxic

Alliberen dos treballadors espanyols segrestats a Mèxic

Estaven tancats a les fosques dins una cambra frigorífica des que dilluns els van segrestar camí de la feina

RedaccióActualitzat

Alliberats a Mèxic dos espanyols que estaven segrestats des d'aquest dilluns 27 a l'estat mexicà de Puebla. Els dos homes feia tres dies que estaven tancats a les fosques dins d'una cambra frigorífica desconnectada. Els segrestadors demanaven 30 milions de pesos (més de 1.350.000 euros) a canvi de deixar-los en llibertat.

Els van segrestar quan anaven amb un company de feina cap a la multinacional espanyola on treballen. Un grup d'homes armats van interceptar el vehicle al lateral de l'autopista Via Atlixcáyotl, una de les principals vies d'accés a San Andrés Cholula, i els va obligar a pujar a les seves furgonetes. Un d'ells va aconseguir escapar i avisar del segrest, mentre que als altres dos se'ls van endur.

Els segrestadors van trucar directament al domicili del propietari de l'empresa per reclamar el pagament del rescat. El van amenaçar de matar un dels dos retinguts si no rebia el pagament abans de 48 hores. Això ha permès als investigadors seguir un fil que ha portat fins a l'amagatall on tenien els dos espanyols: una cambra frigorífica desconnectada. Un dels segrestadors havia treballat com a cap de seguretat de l'empresa espanyola i l'havien acomiadat feia poc.

 

 

La policia mexicana va assaltar el local on els mantenien retinguts i va aconseguir rescatar il·lesos els segrestats. Fruit d'aquest operatiu, va detenir tres persones com a presumptes responsables del segrest, entre ells l'excap de seguretat de l'empresa on treballen els segrestats. En l'operació es va confiscar una arma de foc calibre 9 mil·límetres amb 11 cartutxos, un vehicle Chevrolet i dos mòbils.

Anar al contingut