Alliberen 19 dones i nenes d'una "fàbrica de nadons" a Nigèria

La majoria eren menors d'edat, d'uns 15 anys, i eren obligades a tenir fills per vendre'ls

RedaccióActualitzat

A Lagos, la ciutat més gran de Nigèria, la policia ha alliberat 19 dones i nenes que havien estat segrestades amb l'objectiu de deixar-les embarassades i vendre els seus fills. Estaven en una de les anomenades "fàbriques de nadons", on també han trobat quatre criatures nascudes feia poc.

Els nadons es venen per uns 1.500 euros si són nens, i per uns 900 euros si són nenes.

La majoria de les alliberades eren menors d'edat, d'uns 15 anys. La més gran tenia 28 anys. Són nigerianes procedents d'arreu del país que havien estat enganyades amb falses ofertes laborals de treballadores domèstiques.

 

Algunes de les dones alliberades (Reuters)

 

La policia ha explicat que l'operació es va fer el 19 de setembre, però no s'ha donat a conèixer fins ara per poder detenir els responsables. Ara per ara s'ha detingut dues dones de 40 i 54 anys, i es busca una tercera persona.

Una de les dones alliberades ha explicat que a ella l'havia deixada embarassada el seu xicot, i que la seva tieta li havia dit que a Lagos hi havia una feina per a ella. Quan estava de set mesos una dona li va induir el part. Va ser just abans que la policia desmantellés la "fàbrica de nadons". Després de tres dies de part, la criatura va néixer dèbil i va acabar morint.

 

Una de les dones alliberades, amb un nadó (Reuters)

 

Les anomenades "fàbriques de nadons" són una realitat coneguda a l'est de Nigèria.

La setmana passada, Nigèria va ser notícia per un altre cas d'explotació: l'alliberament de 400 homes i nens que estaven captius en una suposada escola alcorànica, alguns dels quals van ser trobats encadenats com esclaus i amb signes evidents d'haver estat colpejats.

ARXIVAT A:
Àfrica
Anar al contingut