Abuja

Alliberats més de 300 homes i nens nigerians encadenats en un "centre de tortura"

Els presoners eren sotmesos a agressions físiques de tota mena, com ara cops o fuetades, però també abusos sexuals

RedaccióActualitzat

La policia de Kaduna els va trobar dins d'habitacions fosques i insalubres en el que suposadament era l'escola per aprendre l'Alcorà i, literalment, els va alliberar d'un règim d'esclavatge i abusos. Entre les més de tres-centes persones hi havia nens de nou anys.

Els presoners eren sotmesos a agressions físiques de tota mena, com ara cops i fuetades.

Molts d'ells portaven grillons a les mans, als peus i en alguns casos fins i tot estaven lligats a pesos, com llantes de camió.

Segons que han explicat, els suposats mestres alcorànics els penjaven de les cadenes, els assotaven i abusaven sexualment dels més joves.

 

 

A molts dels nois els van portar al centre els mateixos familiars o persones del seu entorn perquè aprenguessin l'Alcorà o per "tornar-los al camí de qual suposadament s'havien desviat".

 

 

Hassan Yusuf, captiu alliberat:

"Em van dur aquí perquè vaig estar estudiant fora del país i van dir que m'havia fet cristià i que havia abandonat els costums islàmics. Per això em va portar fins aquí." 

La policia ha traslladat les persones rescatades a centres i instal·lacions esportives per identificar-los i tornar-los a casa. Hi ha vuit detinguts, que formalment eren els mestres de l'escola.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut