Londres

Alliberat un consultor informàtic britànic segrestat a l'Iraq el 2007

El consultor informàtic britànic Peter Moore, segrestat a l'Iraq el 2007 juntament amb altres quatre compatriotes, ha estat alliberat, segons ha confirmat el ministre d'Exteriors del Regne Unit, David Miliband. L'home, de 36 anys, es troba en bon estat de salut. Miliband ha explicat que ha tingut una primera conversa telefònica amb Peter Moore, que és feliç i està encantat pel seu alliberament.

Actualitzat
Peter Moore va ser segrestat juntament amb quatre guardaespatlles al maig del 2007 al Ministeri de Finances iraquià, al centre de Bagdad, per uns homes vestits amb uniforme policial i que pertanyien al grup Resistència Xiïta Islàmica a l'Iraq. Tres dels quatre guardaespatlles segrestats amb Moore van morir a trets. Els seus cossos van ser repatriats al Regne Unit al juliol i al setembre.

El govern britànic desconeix el parador del cinquè segrestat, Alan McMenemy, i tem que pugui haver estat assassinat.

Segons ha detallat Miliband, Peter Moore es troba a l'ambaixada britànica a Bagdad a l'espera de poder tornar al Regne Unit. El primer ministre britànic, Gordon Brown, s'ha mostrat molt satisfet amb la notícia, com també s'hi ha mostrat la família de l'ostatge britànic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut