Alliberada l'adolescent convertida en símbol per bufetejar un soldat israelià

Ahed Tamimi ha estat 8 mesos a presó després que el vídeo on donava una bufetada al soldat es tornés viral

RedaccióActualitzat

Alliberada Ahed Tamimi, l'adolescent convertida en símbol de la lluita contra l'ocupació israeliana, després de 8 mesos a la presó per bufetejar i donar puntades de peu a un soldat israelià a les portes de casa seva.

Vuit mesos després, el periple de Tamimi ha acabat amb un bany d'eufòria i llàgrimes en un control israelià a Cisjordània.

Tamimi ha estat alliberada aquesta matinada juntament amb la seva mare, i després transferida a Cisjordània, on l'esperaven desenes de persones i periodistes.

 

Tamimi, en el seu primer missatge tot just alliberada, abraçada al seu pare i familiars, ha agraït el suport i ha dit que traslladarà el missatge de les dones empresonades a tot el món:

"Dono les gràcies a tots els que heu vingut a rebre'm i confio que també vingueu a la roda de premsa que faré aquesta tarda per explicar-me detalladament i per difondre el missatge que m'han confiat les dones empresonades per fer-lo arribar al món sencer. Moltes Gràcies"

 

El president palestí, Mahmud Abbas, ha rebut Tamimi a la que ha presentat com a model de la lluita palestina. 

 

La jove va ser empresonada a finals de l'any passat, quan tenia 16 anys, després que el vídeo on donava una bufetada al soldat es tornés viral. La jove es va declarar culpable de dotze delictes, entre els quals assalt.

 

L'activista s'afrontava a tres anys de presó pels dotze càrrecs que se li imposaven però un acord amb la Fiscalia Militar d'Israel, va permetre que la pena es rebaixés considerablement. Ho van acordar a canvi que la noia es declari culpable d'alguns càrrecs.

El rostre de la jove Tamimi s'ha convertit en una nova icona de la lluita palestina, pintat en tanques i rètols, i el seu pare va recollir més d'un milió i mig de firmes demanant-ne l'alliberament.

Coincidint amb l'alliberament de les dues dones, la policia israeliana ha detingut dos activistes italians i un de palestí per haver pintat un retrat gegant de Tamimi al mur de separació entre Israel i Cisjordània. 
 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut