Teheran

Alliberada la jove francesa detinguda a l'Iran per haver participat en les manifestacions contra el règim

La jove francesa detinguda a l'Iran per haver participat presumptament en les protestes contra el règim ha estat alliberada aquest diumenge a la nit. Clotilde Reiss va ser detinguda el passat 1 de juliol durant els aldarulls que van seguir als comicis presidencials del juny. Dissabte passat Reiss va declarar davant dels tribunals, constituïts per jutjar un centenar d'opositors. L'acusaven d'haver participat en les manifestacions contra el règim i haver facilitat informació sobre els incidents al carrer. Segons el govern francès Reiss es troba bé i és a l'ambaixada francesa a Teheran. De moment no està autoritzada a deixar el país.

Actualitzat
El president francès, Nicolas Sarkozy, ha parlat per telèfon amb la jove i li ha transmès el seu suport per tot el que ha hagut d'aguantar durant el temps que ha estat arrestada. La diplomàcia francesa ha afirmat que la noia va enviar fotografies als seus amics sobre les manifestacions a Teheran pel suposat frau electoral.

Reiss va ser acusada d'instigar les protestes i se la va jutjar en el macrojudici contra els opositors al règim iranià en què també estaven acusats dos treballadors de l'ambaixada del Regne Unit i un francès. Aquestes acusacions van generar un conflicte diplomàtic entre el país islàmic i la Unió Europea.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut