Ball de mascaretes al carrer: no són obligatòries però se n'han vist moltes (EFE/Toni Albir)

Alleujament i prudència: així s'ha viscut el primer dia sense mascareta obligatòria

Moltes persones han optat per seguir portant-la a l'aire lliure malgrat que ara només cal dur-la posada en espais tancats o quan no es pot mantenir la distància de seguretat

Actualitzat

En les primeres hores d'aixecament de les mascaretes a l'exterior, després de gairebé un any, s'han vist moltes persones que prefereixen portar-la encara posada, perquè la pandèmia no ha acabat i els fa sentir més segurs. També s'han evidenciat les ganes de desfer-se'n.

Hi ha qui l'ha portada al canell o a la butxaca per si de cas, i qui ha seguit amb la mascareta posada per costum o comoditat.

I en aquest context, els experts aconsellen encara ser prudents perquè el virus encara circula entre la població i des de fa dies creixen els casos de contagi. Recorden que treure's la mascareta no és obligatori.

I sembla que al carrer la percepció és si fa no fa la mateixa. Així s'han viscut aquestes primeres hores, tant en els eixos comercials com als barris i a prop del mar:

 

La sorpresa, moltes mascaretes

A Lleida s'hi ha vist més gent amb mascareta que sense. Sobretot a espais com l'Eix Comercial, on hi ha més concentració de gent i els carrers són estrets. De fet, alguns veïns s'han mostrat sorpresos pel gran nombre de gent que ha optat per continuar portant-la.

A Tarragona, han estat pocs els que han preferit treure's la mascareta per caminar pel carrer. Entre els ciutadans, diversitat d'opinions, alguns consideren idònia la mesura i altres voldrien que se'n prologués l'obligatorietat.

A Girona s'hi han vist els primers passejants sense mascareta des de feia molt temps, però la realitat és que molts han decidit mantenir-la fins i tot al carrer. Els comerciants de la ciutat celebren que la gent mantingui la prudència i esperen no haver de fer de policies als seus establiments.

I a Barcelona, moltes persones també amb la mascareta posada. I entre els que no, la majoria la tenien a mà per si calia entrar en algun establiment o no es podia mantenir la distància de seguretat. Això sí, els turistes, més despistats.

Al carrer, gent amb mascareta i sense (Andrea Vargas)
Alguns somriures han quedat al descobert (Andrea Vargas)
Mirades ara acompanyades de somriures a l'aire lliure (Andrea Vargas)


Menys venda de mascaretes

La mesura, en canvi, ja es nota a les farmàcies: "Fins ara la gent les comprava a caixes", diu Gemma Pi, titular d'una farmàcia del carrer Gran de Gràcia de Barcelona, que assegura que ara els clients es limiten a comprar-les per unitats.

Una cosa similar passa a les botigues on venen mascaretes de roba, on ja "gairebé ningú en compra".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut