Alletar o afaitar-se conduint: l'impactant catàleg d'imprudències caçades pels Mossos

Els Mossos incrementaran per Setmana Santa l'ús de vehicles camuflats, que han permès detectar comportaments que van més enllà de la temeritat
Alletar o afaitar-se conduint: l'impactant catàleg d'imprudències caçades pels Mossos

Alletar o afaitar-se conduint: l'impactant catàleg d'imprudències caçades pels Mossos

Els Mossos incrementaran per Setmana Santa l'ús de vehicles camuflats, que han permès detectar comportaments que van més enllà de la temeritat
Actualitzat
TEMA:
Trànsit
Alletar o afaitar-se conduïnt: l'impactant catàleg d'imprudències caçades pels Mossos

Els Mossos redoblaran els controls aquesta Setmana Santa

Una conductora sense el cinturó cordat alletant el seu nadó, un conductor afaitant-se en plena marxa amb una sola mà al volant, el xofer d'un camió de 40 tones rentant-se les dents o un altre conductor masturbant-se.

 

 

Són algunes mostres de les imprudències al volant que els Mossos d'Esquadra han enxampat i sancionat a les carreteres catalanes. Bona part d'aquests comportaments s'han pogut detectar gràcies als cotxes camuflats, que circulen sense distintius ni llums policials.

Des que va començar l'any aquests vehicles han detectat i sancionat més de 17.000 conductors i conductores, un 62% més que un any enrere. I de cara a aquestes vacances de Setmana Santa en circularan molts més, prop d'un centenar.

Cadascuna de les vuit regions policials tindrà entre vuit i dotze vehicles camuflats. Alguns d'aquests vehicles graven l'acció i alguns també porten incorporat un radar mòbil. En tots els casos sempre aturen el vehicle en el moment dels fets per notificar la sanció.

El comissari de Mobilitat, Joan Carles Molinero, defensa aquest increment massiu dels cotxes camuflats pels bons resultats aconseguits fins ara i subratlla que:

 

"Un dels objectius d'aquestes patrulles és l'efecte sorpresa".

 

Els cotxes camuflats són només una part del dispositiu dels Mossos de cara al control de la xarxa viària durant aquestes vacances de Setmana Santa. Interior desplegarà més de 1.600 agents, que faran 1.500 controls. A més, comptaran amb el suport de dos helicòpters i una avioneta.

Els helicòpters han fet aquest any 53 serveis de vigilància de trànsit i han observat un total de 265 conductes antireglamentàries, que sobretot tenen a veure amb la distracció per utilitzar telèfons mòbils, l'excés de velocitat i el consum d'alcohol i drogues.

També hi ha el cas dramàtic d'un motorista que va ser sancionat un matí per avançar amb línia contínua i que va morir en un accident la tarda del mateix dia, encara amb la multa a la butxaca.


Frenar la sinistralitat

Tot aquest operatiu de Trànsit està enfocat a reduir la sinistralitat a les carreteres catalanes. L'any passat, 185 persones van morir en accident a la xarxa viària catalana, un 10% més que el 2017.

Enguany, les xifres han baixat un 25%. En el que portem d'any, 41 persones han deixat la vida a les carreteres, davant de les 55 de l'any passat. El comissari Molinero ha atribuït aquesta reducció a la presència de vehicles camuflats.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat Trànsit Mossos d'Esquadra

ÀUDIOS RELACIONATS