Un avió de KLM, que defensa que pot demanar a una dona que es tapi per alletar el seu fill (Pixabay)
Un avió de KLM, que defensa que pot demanar a una dona que es tapi per alletar el seu fill (Pixabay)
Amsterdam

Allau de crítiques a KLM per demanar a una dona que es tapés per donar el pit

La companyia aèria defensa que la lactància materna està "permesa" als seus vols però que pot demanar a les mares que es tapin per "respecte"

Irene Vaqué ReigActualitzat

Pluja de crítiques a la companyia aèria KLM per haver demanat a una mare que donava el pit a la seva filla d'un any que es tapés amb una manta.

La dona, que volava de San Francisco a Amsterdam, ha explicat que, abans d'enlairar-se, una assistent de vol se li va acostar i la va advertir: "Si vol continuar alletant, s'haurà de tapar amb això".

En el post de Facebook en què denuncia els fets, Shelby Angel ha afegit que s'hi va negar i va argumentar que a la nena no li agrada estar tapada, i que això la faria estar tan o més inquieta que no amamantant-la. Aleshores, l'assistent li va contestar que, si algú es queixava, s'hauria d'encarregar de gestionar-ho ella mateixa, la mare.

 

La dona ha dit que ningú es va queixar en aquell vol ni en cap altre dels que ha agafat i que, de fet, l'única persona que li ha cridat l'atenció ha estat aquesta assistent de vol. També que intenta ser discreta i que alleta la seva filla perquè la calma i l'ajuda a dormir i a estar a gust.

La mare, que es va sentir "extremadament incòmoda i menyspreada", va presentar una queixa davant la companyia aèria, que li va replicar que havia de ser "respectuosa amb la gent d'altres cultures" i que l'actitud de l'hostessa "seguia la línia de la política d'empresa". Una resposta que ha ofès Shelby Angel:

"En comptes d'alçar-se i defensar la lactància materna i els nostres infants, KLM prefereix mantenir uns valors antiquats que s'avergonyeixen dels cossos de les dones."

La mare demanava a tothom que hagi de viatjar amb un infant que mami que s'asseguri de triar una aerolínia "respectuosa amb l'autonomia corporal i amb el dret de tenir cura dels nostres fills de la millor manera que sabem".

La política de KLM sobre la lactància materna

El cas ha ressonat a les xarxes, on KLM s'ha refermat en la política que l'assistent de vol va transmetre a la dona i ha destacat que "de vegades hi ha passatgers que es queixen a la tripulació" si tenen una dona a prop alletant:

"La lactància està permesa als vols de KLM. No obstant això, per garantir que els nostres passatgers de tots els orígens se sentin còmodes a bord, podem demanar a la mare que es tapi durant la lactància materna, en cas que altres passatgers se sentin ofesos."

 

La resposta a les xarxes

Una mare alletant el seu nadó (Pixabay)

A Twitter, mares i pares han expressat la indignació per aquesta resposta, han publicat imatges en defensa de la lactància en públic i han ironitzat sobre el fet de tapar-se, encara que també hi ha qui veu raonable la política de KLM:

La parlamentària britànica Stella Creasy ha recordat que a Amsterdam hi ha el Barri Vermell i que Holanda és famosa pels "coffee shops" però, en canvi, no es pot tolerar que un dona alleti la seva filla:


La incomoditat de menjar tapat, solucions imaginatives i fotografies per normaltizar la lactància també han inspirat tuits:

 

 

 


Algunes tuitaires comenten que han volat amb altres companyies i que no només no han tingut cap problema, sinó que la tripulació ho ha aplaudit.

 

ARXIVAT A:
MenorsAlimentació
Anar al contingut