El Festival Grec es fa al mes de juliol, però aquest any s'allargarà també a l'agos
El Festival Grec es fa al mes de juliol del 2019 a Barcelona (CCMA)

Allargar el Grec i demanar l'IVA al 0%, dues mesures de Colau per al sector cultural

L'Ajuntament de Barcelona presenta un paquet de deumesures per pal·liar els efectes del coronavirus en festes, espectacles i llibres

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet costat aquest dimecres al món de la cultura, que, encara no recuperat de la crisi econòmica del 2008, veu com el tancament per coronavirus torna a afectar-lo amb força.

"És un sector bàsic i essencial i sabem que pateix especialment les crisis."

Per això, l'Ajuntament ha impulsat un paquet d'iniciatives i propostes per revertir l'activitat cultural que ara s'ha aturat de sobte.

"Comencem a treballar perquè tinguem molt en compte el sector i per emprendre mesures reactives."

Colau ha anunciat una convocatòria d'una subvenció d'un milió d'euros que posarà especial atenció a "les estructures més febles vinculades a la cultura de base".

També ha assegurat que el festival Grec afegirà a la programació el "màxim nombre de produccions fetes per companyies del país i de la ciutat" que hagin quedat cancel·lades pel decret d'alarma. Aquest festival, ha dit, s'allargarà al mes d'agost.

"Reprogramarem espectacles de companyies petites i mitjanes."

L'Ajuntament de Barcelona també avançarà a companyies i artistes part dels caixets dels espectacles ajornats.

Una altra mesura de l'Ajuntament serà per ajudar les biblioteques: destinarà una partida d'un milió d'euros per incrementar els fons d'aquests centres a través de llibreries de la ciutat i distribuïdores.

Colau ha expressat un especial suport a la festa de Sant Jordi:

"Es farà un dia del llibre i serà espectacular."

L'Ajuntament barceloní també ha demanat a la Generalitat i l'Estat mesures fiscals com reduir l'IVA cultural al 0%, com a mínim fins a finals d'aquest any; destinar 25 milions d'euros per fer front al dèficit conjuntural mentre duri l'alarma i fer una aportació extraordinària al sector, i establir nous criteris per adequar la definició de "força major". També demana un acord amb l'Institut Català de Finances per obrir una línia de microcrèdits de fins a 20.000 euros, a interès molt baix o zero.

Colau ha reconegut les iniciatives que des del món cultural s'estan fent aquests dies de confinament a través de les xarxes i de manera gratuïta i ha dit que "els tornarem tot el que ens estan donant".

"Quan continguem el virus i comencem a recuperar la vida amb normalitat, que aquest sector es recuperi com més aviat millor, perquè també el necessitarem per poder sortir de la crisi."

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut