Passatgers dels vols "lliures de Covid" mostren els comprovants de les proves per accedir a l'avió (Aeroporti di Roma/Reuters)
Passatgers dels vols "lliures de Covid" mostren els comprovants de les proves per accedir a l'avió (Aeroporti di Roma/Reuters)

Alitalia anuncia vols "lliures de Covid" amb un test ràpid abans de pujar a l'avió

Els passatgers han de passar un test ràpid de la Covid abans d'embarcar, gratuït i amb el resultat en 30 minuts

RedaccióActualitzat

Un dels sectors que ha quedat molt tocat per la pandèmia de la Covid-19 és l'aeronàutic. Les companyies aèries han tingut durant setmanes els avions a terra, sense poder volar o fent-ho amb moltes dificultats per les restriccions per combatre el virus. Ara, ja amb els motors en marxa, les aerolínies busquen vendre seguretat als seus clients, que han de passar hores en un espai tancat amb altres passatgers. Alitalia ja ha decidit provar els test ràpids i oferir vols "lliures de Covid".

Per ara, són només dues connexions, entre Roma i Milà, en què els passatgers han de passar un test ràpid de la Covid abans d'embarcar, gratuït i amb el resultat en 30 minuts.

Tan sols es pot volar si surt negatiu o si es mostra una prova negativa feta les últimes 72 hores. Si el resultat és positiu, el passatger haurà d'aïllar-se i rebrà un val per a un vol alternatiu.

Un avió d'Alitalia en un aeroport italià (Europa Press/Christoph Schmidt)
Un avió d'Alitalia en un aeroport italià (Europa Press/Christoph Schmidt) 

La iniciativa es fa en col·laboració amb Aeroports de Roma i la regió del Laci. L'objectiu de la campanya és reforçar la sensació de seguretat dels passatgers mentre duri la pandèmia.

Aquests tests ràpids ja es fan en molts aeroports italians per als passatgers que arriben al país.


Vols internacionals a Wuhan

També s'exigeix haver superat un test de Covid en un màxim de 72 hores als passatgers que arriben a Wuhan, la ciutat xinesa on es va originar la pandèmia mundial.

S'hi han reprès els vols internacionals, després de 8 mesos tancat, amb una primera arribada des de Corea del Sud. Altres ciutats xineses, com Pequín i Xangai, també operen ja vols internacionals directes, però han endurit la tramitació de visats i els controls de passatgers.

ARXIVAT A:
AeroportsTurismeCoronavirus
Anar al contingut