Londres

Alguns medicaments infantils contenen additius prohibits que poden provocar al·lèrgies

Els medicaments per a nadons i nens petits contenen, sovint, additius que estan prohibits en aliments per a criatures de menys de tres anys. Són components que en molts casos desencadenen reaccions al·lèrgiques. Així ho conclou una investigació que ha vist la llum al Regne Unit a través de la revista "Food Magazine", publicada per un organisme independent que advoca per una major seguretat alimentària.

Actualitzat
Els experts que han fet l’estudi han examinat 41 fàrmacs. La majoria, segons l’informe, contenen un còctel de colorants, conservants i edulcorants prohibits en els menjars i begudes per a menuts. Aquests components poden desencadenar reaccions al·lèrgiques i efectes secundaris i laxants.

Segons els investigadors, del conjunt de medicaments estudiats, n'hi havia dos per a nadons amb una barreja de quatre edulcorants que, en altes dosis, poden tenir efectes laxants. També han trobat conservants en 31 productes i colorants sintètics en diversos fàrmacs.

L'organisme Food Commission, que publica la revista, ha fet una crida a les farmacèutiques perquè substitueixin els additius artificials per substàncies naturals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut