Washington

Alguns estats nord-americans ensenyen als seus mestres com utilitzar una arma per protegir els alumnes

Alguns estats nord-americans han començat a formar de manera gratuïta els professors d'escola en l'ús de les armes després de la matança en un centre educatiu de Connecticut de fa dues setmanes.

RedaccióActualitzat
El debat sobre la tinença d'armes als Estats Units ressorgit després de la matança a l'escola de Newtown, fa poc més de dues setmanes, no s'ha tancat, però alguns estats han optat per moure fitxa. És el cas de Utah, on s'ha començat a oferir formació gratuïta a uns 200 mestres d'escola perquè aprenguin a fer servir una arma.

Professors armats a classe com a mesura de protecció. Aquesta és precisament la solució que van oferir els defensors de les armes després de la tragèdia de Connecticut davant les intencions del president nord-americà, Barack Obama, de fer precisament el contrari, incrementar el control de les armes.

Aquest curs de tir no és estrany en un estat conservador com el de Utah, on el negoci armamentístic és molt rendible. No cal cap permís per comprar armes de qualsevol tipus. Només estan restringides a malalts mentals o persones que tinguin antecedents penals.

Armes per lluitar contra les armes
. En comptes de limitar-les, s'hi fa l'accés cada cop més fàcil. No només Utah. També Ohio, Kansas o Arizona comencen a ensenyar els mestres a disparar. La pregunta és si els nens i nenes que pretenen protegir estaran més segurs tenint una arma a prop.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut