Nigèria

Algunes noies segrestades per Boko Haram expliquen la seva experiència

Van ser obligades a casar-se, a convertir-se a l'islam, a fer treballs forçats i van haver de suportar maltractaments i violacions

RedaccióActualitzat

Algunes de les nenes i adolescents que van ser segrestades al mes d'abril per la milícia islamista Boko Haram expliquen ara, un cop fora, el seu testimoni sota l'anonimat. Segons afirmen elles mateixes, van ser obligades a casar-se, a convertir-se a l'islam, a fer treballs forçats i van haver de suportar maltractaments i violacions.

"Un d'ells em va violar, jo seguia pregant perquè em deixés en pau perquè tenia amb mi el meu nadó, però ell es va negar a escoltar i em va dir que l'abandonés... així que el vaig deixar", explica una de les noies.

Un altre testimoni impactant d'una de les noies segrestades: "Jo no volia convertir-me a l'islam i estava incòmoda, però els insurgents em van dir: 'si no et deixes de portar malament et dispararem i llançarem el teu cadàver a un riu'". A més a més, la noia afegeix amb tristor: "quan em van voler fer matar a un primer home em vaig posar a tremolar i vaig caure a terra. Em van obligar a aixecar-me i a veure com mataven una segona persona. En aquell moment vaig pensar que hauria d'agafar una arma dels insurgents i matar-me a mi mateixa, ja que ens havien ensenyat com fer-ho".

El vídeo ha estat difós per l'ONG Humans Rights Watch, que, anteriorment, ja havia denunciat els actes violents de Boko Haram.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut