El president d'Algèria, Abdelaziz Bouteflika (Foto: Reuters)
El president d'Algèria, Abdelaziz Bouteflika (Foto: Reuters)
Alger

Algèria aixeca oficialment l'estat d'excepció després de 19 anys vigent

El president algerià, Abdelaziz Bouteflika, ha aixecat oficialment l'estat d'excepció, vigent al país des de fa 19 anys, segons la pàgina a internet del Butlletí Oficial de l'Estat. Tot i això, el ministre de l'Interior, Daho Ould Kabli, ha advertit que la manifestació prevista pel dissabte que ve per la Coordinadora Nacional per al Canvi i la Democràcia "no ha estat autoritzada".

Actualitzat
Promulgada el febrer de 1992 per lluitar contra les guerrilles islamistes, es va seguir prorrogant indefinidament fins avui. Segons el ministre de Relacions Exteriors, Mourad Medelci, la seva derogació és "un retorn a l'imperi de la llei que permet l'expressió plena d'opinions, però sempre en funció de la llei. Les mesures excepcionals previstes en l'estat d'excepció s'aixecaran, però la lluita contra el terrorisme continuarà emmarcada per la llei. "

Després de la caiguda de Ben Ali a Tunísia i de Mubarak a Egipte, les organitzacions de l'oposició algeriana han cridat a la protesta tots els dissabtes fins que el govern dimiteixi.


Anar al contingut