Alfredo Pérez Rubalcaba, líder del PSOE (Foto: EFE)
Alfredo Pérez Rubalcaba durant la reunió del Grup Parlamentari Socialista al Congrés
Madrid

Alfredo Pérez Rubalcaba defensa una reforma limitada de la Constitució per resoldre el problema territorial

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, remarca que cal fer una reforma limitada de la Constitució per resoldre el problema territorial que té Espanya. Durant el discurs posterior a la primera reunió del Grup Parlamentari Socialista al Congrés de l'any, Rubalcaba ha dit que aquesta reforma no ha d'afectar els conceptes del PSOE sobre Espanya i sobre la igualtat.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, defensa una reforma limitada de la Constitució per solucionar problemes territorials. El líder del PSOE ho ha dit després de la primera reunió de l'any del Grup Parlamentari Socialista al Congrés.

Rubalcaba proposa la reforma del Senat per millorar l'estat de les autonomies, que creu que ha funcionat bé però que cal readaptar: "El que volem amb la reforma que proposarem és justament sortir al pas d'algunes deficiències, buscar una millor ubicació de comunitats que no se senten ben representades perquè hi ha singularitats insuficientment recollides en la nostra Carta Magna".

En tot cas, Alfredo Pérez Rubalcaba apunta que aquestes modificacions han de tenir dos límits "molt clars". "El primer -segons Rubalcaba- és el nostre concepte d'Espanya, que no canviarà, i el segon, la igualtat".

El màxim responsable del PSOE avisa que la reforma de la Constitució no deixarà en segon pla la feina d'oposició. Rubalcaba demana als seus diputats i senadors més coordinació i tenacitat per construir una alternativa al govern de Mariano Rajoy.

Anar al contingut