Barcelona

Alfred Bosch demana perdó per haver penjat l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Barcelona el dia de la Mercè

El regidor d'Esquerra Republicana lamenta que el seu acte "va desencadenar una sèrie de reaccions que han acabat portant un considerable enrenou"

Actualitzat

El regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, es disculpa per haver penjat l'estelada al balcó del consistori. El polític republicà ha enviat una carta en què lamenta  que el seu acte "va desencadenar una sèrie de reaccions que han acabat portant un considerable enrenou".

El regidor d'ERC demana perdó "a qualsevol persona a qui hagi molestat el gest o la situació que es va crear arran d'aquest fet".

"Em sap greu tot el que ha passat, i havent reflexionat sobre el meu acte, haig de reconèixer que no vaig estar encertat. Segur que no era el moment ni era el gest que calia."

Bosch assegura que no volia "fer mal" a la ciutat o al país "ni molt menys a cap persona sigui d'on sigui, vingui d'on vingui, pensi el que pensi".

El president del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona es presenta com a "únic responsable dels fets".

Guerra de banderes

En plena celebració de la Mercè i amb la plaça de Sant Jaume plena de gom a gom, i davant de la resta de membres del consistori i del president de la Generalitat, el republicà Alfred Bosch va penjar una estelada. Els regidors populars Alberto Fernández Díaz i Maria Àngels Esteller van respondre intentant col·locar una bandera espanyola.

Al final, entre xiulades i crits d'independència dels assistents, es van retirar totes dues banderes.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut