Pla general de la nau de l'antiga nau de Valira a Alforja (Baix Camp), abandonada des de fa deu anys -l'activitat industrial va cessar l&#…
Pla general de la nau de l'antiga nau de Valira a Alforja (Baix Camp), abandonada des de fa deu anys -l'activitat industrial va cessar l'any 2011-, a l'espera de la resolució d'un concurs de creditors. Imatge publicada el 13 d'abril de 2021. (Horitzontal)

Alforja pren possessió dels terrenys i les naus de l'antiga Valira

ACN Alforja.-L'Ajuntament d'Alforja ha pres possessió simbòlicament de les naus i els terrenys que antigament ocupava l'empresa Valira després d'haver dipositat 312.400 euros en compliment de la resolució del Jurat d'Expropiació de Catalunya. L'acte de presa de possessió posa punt final, deu anys després, al concurs de creditors i al procediment que es va seguir després de la paralització de l'activitat d'aquesta emblemàtica fàbrica alforgenca. Joan Josep Garcia, alcalde d'Alforja, els regidors Magí Ferré i Francina Aroca, i la secretària municipal van entrar simbòlicament en els terrenys de l'antiga Valira, que fa anys que estaven abandonats i en desús. L'Ajuntament vol ampliar el cementiri i desenvolupar una zona comercial, industrial i d'equipaments.

Ara, i un cop superat aquest tràmit, l'Ajuntament podrà iniciar el desenvolupament del PAU 10 (Pla d'Actuació Urbanística 10) que ja té força avançat i que inclou, a més dels antics terrenys de la Valira, un terreny adjacent pertanyent a un únic propietari particular. Per la seva part, la Diputació de Tarragona aportarà a l'Ajuntament d'Alforja 95.000 euros per fer front a aquesta operació, quantitat que ja estava consignada en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2015-2018. El desenvolupament del PAU 10 comportarà que l'Ajuntament d'Alforja pugui disposar dels terrenys necessaris, que seran urbanitzats i on es durà a terme l'ampliació del cementiri i la instal·lació d'una sala de vetlles i on s'emplaçarà una zona verda i un mirador adjacents al cementiri de més de 3.000 metres quadrats. El projecte també preveu la creació d'un ampli vial central de distribució interna, d'espai per a l'aparcament de vehicles i per al desenvolupament d'una zona d'equipaments, comercial i de petita i mitjana indústria. En conjunt, el terreny sobre el que s'actuarà té una superfície de 10.567 metres quadrats.Per a l'alcalde d'Alforja, Juanjo Garcia, la recuperació dels antics terrenys de la Valira comporta el compliment d'un compromís que ell mateix com alcalde i el seu grup polític consideraven com a prioritari atesa la preocupació de molts veïns per la situació d'abandonament dels terrenys i de les antigues naus des que Valira va cessar l'activitat. A més, segons l'alcalde, "el desenvolupament d'aquesta actuació urbanística significarà un abans i un després, ja que Alforja reforçarà la seva capacitat en la prestació de serveis i en el desenvolupament de noves zones d'equipaments, comercial i industrial, la qual cosa afavorirà l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball".

Anar al contingut