Plaça del Mercadal d'Alforja (Wikimedia Commons/Jordi Domènech)

Alforja demana als veïns que no surtin de casa per un brot de Covid

A les Terres de l'Ebre també es demana a la població que surti el mínim imprescindible

RedaccióActualitzat

El municipi de l'Alforja, al Baix Camp, està patint un salt espectacular en l'escalada del coronavirus, amb un important brot de Covid. La situació ha portat l'Ajuntament a demanar als veïns que no surtin de casa si no és imprescindible.

El municipi té uns 2.000 habitants i aquest brot afecta el veïnat, a qui s'insta a sortir de casa només a fer activitats essencials: comprar, anar al metge, assistir persones grans o treballar, sempre que la feina no es pugui fer des de casa.

El decret d'alcaldia argumenta que es poden col·lapsar els hospitals de la demarcació. Es tracta, però, d'una petició i no d'una obligació, perquè els ajuntaments no tenen competències per dictar confinaments.

 

 

Alerta, també, a les Terres de l'Ebre

Les autoritats de les Terres de l'Ebre també han llançat un crit d'alerta a la població perquè faci el mínim imprescindible. Avisen que no descarten aplicar restriccions extraordinàries si no es reverteix la situació actual.

La situació assistencial és molt complicada, sobretot a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. L'hospital de referència, el Verge de la Cinta de Tortosa, té ocupats 25 dels 26 llits d'UCI, amb un total de 18 pacients de Covid ingressats en aquestes unitats.
 

En total, als hospitals ebrencs hi ha 101 persones ingressades per Covid i es tem que s'hagin d'acabar traslladant fora de la regió sanitària intervencions urgents. 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Confinament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut