Alfonso Guerra, en una imatge d'arxiu als passadissos del Congrés dels Diputats
Alfonso Guerra, en una imatge d'arxiu als passadissos del Congrés dels Diputats
Madrid

Alfonso Guerra demana al PSOE que trenqui amb el PSC i es presenti amb la seva marca a Catalunya

L'exvicepresident del govern espanyol i diputat al Congrés creu que els socialistes espanyols han de presentar-se a les eleccions que se celebrin a Catalunya amb la seva pròpia marca.

RedaccióActualitzat
L'exvicepresident del govern espanyol i diputat al Congrés des de 1977, Alfonso Guerra, ha demanat al PSOE que trenqui les seves relacions amb el PSC i que es presenti a les eleccions que se celebrin a Catalunya amb la seva pròpia marca. Guerra ha defensat respondre d'aquesta manera a la decisió de la direcció dels socialistes catalans de donar suport al dret a decidir en contra de la posició oficial del grup parlamentari a la cambra baixa.

No és habitual que Guerra intervingui en les reunions internes del Grup Socialista, que se celebren cada dimarts abans del ple, però avui l'històric dirigent del PSOE ha pres la paraula a la reunió del Grup Socialista al Congrés per mostrar el seu disgust amb la postura del PSC, que se suma a les paraules del primer secretari del PSC, Pere Navarro, demanant l'abdicació del rei la setmana passada.

Diversos diputats del PSOE citats per l'agència EFE han explicat que Guerra ha dit que el partit no té per què continuar suportant els desmarcatges del PSC i ha apostat per trencar-hi les relacions. Tant és així que el seu criteri és que el PSOE es presenti amb les seves pròpies sigles a les eleccions a Catalunya i no sota el paraigua del PSC, com passa des de fa 35 anys.



Anar al contingut