Alexis Codina torna a casa després que l'Audiència conclou que no tenia explosius

Els concentrats demanen l'absolució dels nou investigats en l'operació Judes del 23S

Redacció / ACNActualitzat

Desenes de persones han donat aquest dissabte a la tarda la benvinguda a Alexis Codina, un dels CDR detinguts el 23 de setembre en l'operació Judes. S'han concentrar davant l'Ajuntament nou de Mollet, amb pancartes de suport amb lemes com "No esteu soles" i "Solidaritat amb les detingudes del 23S".

L'Audiència Nacional diu ara que no hi havia explosius a casa seva, només "precursors", i hi ha dubtes que es tractés d'una organització terrorista. Codina va sortir divendres de la presó després de pagar 10.000 euros de fiança.

 

 

Els concentrats han reclamat l'absolució dels nou encausats en l'operació Judes, dels quals encara n'hi ha dos a la presó. 

 

 

 

 


Sense explosius i "organització terrorista" en dubte

La sala penal ha constatat que no han trobat en la pericial feta pels dos tècnics del Grup de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil de Barcelona cap referència "a l'existència d'explosius" entre les substàncies trobades al seu domicili.

"No existeix en l'escorcoll del domicili la substància termita, sinó precursors d'aquesta."

 

La resolució sobre Codina també admet dubtes sobre l'existència d'una "organització terrorista" formada pels set CDR detinguts en l'operació Judes.

"El tribunal en aquest moment de resolució d'un recurs no pot emetre un judici definitiu suficientment fundat sobre la naturalesa terrorista o no dels fets, ni de l'existència d'una organització que s'hagués constituït ex novo/de nou."

Codina haurà de presentar-se setmanalment davant del jutjat o la comissaria dels Mossos més pròxima al seu domicili, no pot sortir del territori, té retirat el passaport i haurà de comunicar el domicili on se'l pot localitzar.

ARXIVAT A:
Operació JudesProcés catalàAudiència Nacional
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut