Àlex Márquez està d'acord que es disputés el GP d'Itàlia
Àlex Márquez parla de la mort de Dupasquier
UNIVERS MOTOGP

Àlex Márquez: "Tinc una sensació contradictòria de com es va portar la mort de Dupasquier"

La mort de Dupasquier va tallar la digestió a tothom, sobretot als pilots de MotoGP

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR

La mort de Jason Dupasquier va ser oficial a les 12:05h. Els de Moto3 ho van saber just acabada la cursa, i els de Moto2 competien sense saber-ho. A les 13:45h hi va haver un minut de silenci a la pista. Que dona una imatge de correcció, però és que els pilots de MotoGP havien de donar gas 15 minuts després. I a la majoria se'ls va "entravessar" la concentració.

Àlex Márquez, durant la roda de premsa
Àlex Márquez, durant la roda de premsa (Foto Estrella Galicia)

Aquest matí, en un acte telemàtic amb un patrocinador, Àlex Márquez deixava entreveure que potser l'organització hauria pogut consultar "alguna cosa" almenys amb els caps d'equip.

"Al Jason li hauria agradat que féssim la cursa, perquè era l'esport que més l'apassionava. Vam intentar fer-ho el millor possible tots els pilots i va ser una cursa intensa per a tots, però vaig acabar el gran premi amb una sensació molt estranya i contradictòria de com es va portar la situació (...). No hi ha paraules per descriure el que sentíem. Com va passar al Circuit de Catalunya amb el Luis Salom, que va ser un divendres i la família era allà i els van demanar si volien que es fes la cursa i també ens van preguntar als pilots, i érem al costat de la família. Aquesta vegada va ser molt difícil. Assabentar-te'n abans de la cursa... Recordo que era al garatge repassant les dades i el que havia de fer a la cursa, i saber-ho aleshores va ser dur, amb el minut de silenci... Està clar que aquestes coses s'han de fer, però per a un pilot no és gens fàcil a la graella de sortida."

I segur que no ho va ser per a cap. Però cadascú entoma aquestes situacions d'una manera diferent. Si la graella de MotoGP fos un Parlament, tindríem declaracions de tots els colors polítics, però destaca per sobre de tots Pecco Bagnaia.

Bagnaia no volia córrer el GP d'Itàlia
Pecco Bagnaia, pilot Ducati (Foto MotoGP.com)

 

L'italià reconeix que és molt emocional, i havent-hi altres pilots emocionals a la graella, ha estat l'únic que clarament ha denunciat que es disputés la cursa:

"Per respecte crec que no hauríem hagut de córrer. Som humans i les emocions ens toquen de forma diferent i jo al minut de silenci m'he enfonsat. Els que prenen les decisions ens han portat a la graella i jo he sortit a competir sense estar ni seré ni concentrat. Per tant crec que la decisió és errònia. (...) Quan he sabut la notícia he comunicat a l'equip que no tenia forces per córrer avui, que era un error i una decisió irrespectuosa. Hauria estat millor que els pilots poguéssim decidir-ho, però em temo que hauria estat l'únic de negar-m'hi. He sentit entrevistes d'altres pilots i crec que en general, amb alguna excepció, ens ho hem agafat poc seriosament, i no m'agrada. Fins i tot penso que és una falta de respecte parlar-ne ara."

 

El seu company, Jack Miller, ha anat cap a una altra banda. Considera "inacceptable" els minuts i minuts de televisió que hi va haver dissabte del revolt 9 amb la feina dels metges per estabilitzar el pilot suís. Això poc abans de sortir a l'FP4 i després a la classificació. L'australià va demanar al vespre a la gent del seu hospitality que tanquessin els aparells de televisió perquè només hi havia repeticions.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha suspès la presentació del Gran Premi de Catalunya d'aquest cap de setmana per la mort de Jason Dupasquier.
ARXIVAT A:
Catalunya Ràdio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut