Madrid

Álex de la Iglesia presidirà l'Acadèmia del Cinema fins a les eleccions, que es faran en tres mesos

L'encara president de l'Acadèmia del Cinema, Álex de la Iglesia, ha anunciat que es mantindrà al càrrec però fins que se celebrin les eleccions que han de designar el nou equip directiu de la institució. Les eleccions s'han de celebrar en un termini màxim de tres mesos. De la Iglesia va anunciar que plegaria l'endemà de la cerimònia dels Premis Goya, el 14 de febrer, perquè no està d'acord amb la "llei Sinde".

Actualitzat
La junta directiva de l'Acadèmia del Cinema ha acordat que Álex de la Iglesia segueixi sent el seu president fins que se celebrin eleccions en un termini màxim de tres mesos. En una reunió de més de tres hores i mitja a la seu de la institució, els membres de la junta han escoltat les raons del cineasta basc per voler abandonar el càrrec.
 
En acabar la reunió, De la Iglesia ha apuntat que aguantarà fins que se celebrin les eleccions, que, segons ha indicat l'Acadèmia en un comunicat, s'hauran de fer en un termini no superior als tres mesos, segons els Estatuts d'aquesta institució.

Dilluns passat, després de l'acord entre PSOE, PP i CiU per tirar endavant la "llei Sinde" al Senat, Álex de la Iglesia va expressar el seu desacord amb la normativa i va suggerir la possibilitat de deixar de presidir l'Acadèmia. Aquest punt es va confirmar l'endemà, quan va anunciar que dimitiria després de la gala dels Goya, és a dir, el dilluns 14 de febrer.

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, li va demanar que reconsiderés la seva decisió de dimitir, però en veure que De la Iglesia no li feia cas va apuntar que el seu lloc el podria ocupar la també cineasta Icíar Bollaín.
Anar al contingut