Alerten que sense més mesures Catalunya pot arribar als nivells de Madrid d'aquí pocs dies
Frotis nasal Covid coronavirus escola Bell-Lloc

Alerten que sense més mesures Catalunya pot arribar als nivells de Madrid d'aquí pocs dies

Tots els indicadors sobre l'evolució de la Covid-19 són desfavorables: l'índex de contagi, els casos i les hospitalitzacions

RedaccióActualitzat

Nou repunt del risc de contagi de coronavirus a Catalunya, que es consolida per damunt dels 330 punts. Els experts avisen que, si no s'atura la progressió, podem estar al nivell de Madrid d'aquí pocs dies. Tots els indicadors sobre el desenvolupament de la Covid-19 evolucionen de manera desfavorable.

L'evolució diària de casos diagnosticats arriba a xifres que no s'havien registrat des del mes de març passat, quan Catalunya es va trobar en alguns dels moments més crítics de la pandèmia.

Després de la davallada experimentada el mes d'abril i els números a la baixa del maig i el juny, des del mes de juliol que els casos confirmats no han parat de créixer fins a arribar al punt actual.

 

Aquest increment dels casos confirmats ha anat en paral·lel a un creixement del nombre de pacients greus i de pacients hospitalitzats.

Evolució del nombre de pacients greus per la Covid-19 a Catalunya
 
Evolució del número de pacients hospitalitzats
 

A banda, l'evolució de l'índex de risc de rebrot es manté molt alt i en ascens.

 

El risc de rebrot es manté molt alt a totes les regions sanitàries.

Una tendència que es trasllada als municipis amb grans nuclis urbans.

La taxa de contagi també segueix aquesta tendència a l'alça.

 

Però, malgrat l'increment generalitzat, la xifra de morts s'ha mantingut relativament estable a la baixa.

 

Tot plegat, mentre segueix el degoteig de casos de coronavirus als centres educatius.

 

Mesures a Osona

La comarca d'Osona (Barcelona) ha comptabilitzat 4.550 casos confirmats acumulats de coronavirus i té un risc de rebrot de 956,80, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat al seu web.

El risc de rebrot permet valorar el creixement d'una epidèmia i és el producte que resulta de la velocitat mitjana de reproducció i la taxa d'incidència acumulada; és a dir, la xifra de casos dels últims 14 dies per cada 100.000 habitants.

El Departament considera que el risc de rebrot és epidemiològicament baix quan es troba entre el 30 i el 70, epidemiològicament moderat entre el 70 i el 100 i epidemiològicament alt a partir de 100.

El risc de rebrot ha pujat prop de 400 punts aquest mes: a començament d'octubre es va situar en 515,21 i una setmana després s'ha incrementat fins als 956,80 punts.

La comarca ha registrat 386 morts des del començament de la pandèmia i actualment comptabilitza 35 pacients ingressats per la Covid-19, set a la unitat de cures intensives (UCI).

El Procicat ha aplicat mesures especials a Vic i Manlleu (Barcelona), que van entrar en vigor quan es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) a començament d'aquest mes i que tenen un durada inicial de 15 dies des que es van publicar.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut