Voluntaris informen als comerços la manera de fer les aportacions al Gran Recapte
Voluntaris informaven als comerços de com es podien fer les aportacions (ACN/Banc dels Aliments)

Alerten que les aportacions al Gran Recapte han caigut a la meitat respecte al 2020

El Banc dels Aliments, que atén un 35% més d'usuaris que abans de la pandèmia, diu que la percepció d'emergència ha canviat però les necessitats es mantenen

Actualitzat

Les aportacions al Gran Recapte del Banc dels Aliments --que des de l'any passat es fan en forma de donatius econòmics en comptes de deixar productes vora les caixes del supermercat-- s'han reduït a la meitat respecte a l'última edició.

En els últims dies per fer donacions als supermercats i comerços, el Banc dels Aliments ja alertava que la recaptació era un 40% inferior a l'any passat.

El 2020, en plena crisi per la pandèmia de la covid, les aportacions a la iniciativa es van disparar, i es va aconseguir la xifra rècord de 7,8 milions d'euros, però aquest any no ha anat tan bé.

L'entitat atribueix el fet a un canvi en la percepció de l'emergència social. Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments de Lleida, on les aportacions han caigut gairebé un 50%, ha explicat a Catalunya Ràdio que hi ha la idea que s'ha superat la gravetat de la pandèmia, però alerta que les necessitats es mantenen:

"A nivell social s'ha passat pantalla. No hi ha consciència que estem vivint una emergència social, una cosa que només sabem els que atenem directament aquesta realitat. Per tant, aquell moment de sensibilització ara no hi és."

L'entitat atén un 35% d'usuaris més que abans de la pandèmia, 267.000 a tot el país.

Si no augmenten les aportacions, l'entitat diu que serà difícil atendre totes les persones en situació de precarietat alimentària. Calculen que caldria arribar a uns 10 milions d'euros, per això fan una crida urgent a continuar fent aportacions fins a l'11 de desembre, a través del Gran Recapte online amb un ingrés bancari o per Bizum.

 

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut