Alerten que es pot robar el compte de WhatsApp amb un missatge fals d'un contacte
L'objectiu dels hackers és segrestar els comptes per accedir als contactes

Alerten que es pot robar el compte de WhatsApp amb un missatge fals d'un contacte

Si rebeu uns SMS i seguidament un contacte de WhatsApp us escriu, vigileu: és una estratègia per aconseguir el control del vostre compte a l'aplicació de missatgeria

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra n'alerten a Twitter: si reps un SMS i poc després un dels teus contactes t'escriu pel WhatsApp demanant que l'hi reenviïs, desconfia: es podria tractar d'una enganyifa per aconseguir el control del teu compte a la popular aplicació de missatgeria.

Ho va denunciar fa més de dos anys la Guàrdia Civil per la mateixa via, i ara torna a estar sobre la taula per una nova onada de temptatives de robatori de comptes.

La intenció dels hackers és segrestar el màxim nombre de comptes de WhatsApp possibles per accedir a molts contactes, i així, a molts telèfons. A banda que aquesta nova estafa és perillosa per la informació sensible a la qual poden tenir accés si entren al xat de segons qui, els experts denuncien que també pot ser una via per introduir programari maliciós.


Com funciona?

Rebeu un SMS d'un contacte conegut que us diu que per error us ha enviat un codi que necessita. Si l'hi doneu, el que esteu fent és donar a l'atacant el codi per entrar al vostre compte de WhatsApp .

O sigui, que algú que ha hackejat el compte del vostre contacte està provant d'entrar també al vostre compte de WhatsApp i així ho pot fer.


Com evitar-ho?

No enviant mai el codi a cap altra persona, i, si ens volem assegurar que el necessita realment, li podem trucar per veu, no pas per missatge a WhatsApp, ja que ens podria respondre el hacker.

També podem activar el doble factor de verificació del compte de WhatsApp. Anem a "ajustos", a la pestanya de "compte", pitgem "verificació" i allà l'activem.

Per entrar al nostre WhatsApp, des d'aquest moment, caldrà un codi d'accés que generem nosaltres mateixos. A més, també el podem enllaçar amb un correu electrònic i així tot plegat és més segur.

 

Què hem de fer si ja ens han robat el compte?

Selva Orejón, experta en reputació digital i ciberseguretat, explica al programa de Catalunya Ràdio Popap què s'ha de fer en aquests casos. Quan un compte de WhatsApp queda compromès hem de demanar als nostres contactes que denunciïn que el nostre compte ha estat hackejat. És a dir, pitjar l'opció de "reportar" sobre el vostre número de telèfon des de WhatsApp i triar l'opció del hackeig.

Després, és important saber el motiu pel qual s'ha volgut comprometre el nostre compte. El que caldria, doncs, és trucar a l'operadora, demanar si s'ha sol·licitat una còpia de la targeta SIM i, en cas que sigui així, analitzar des d'on s'ha demanat aquesta còpia i invalidar-la.

Els duplicats de targeta poden ser una via per suplantar identitats i dur a terme gestions bancàries, per exemple.

També ens haurem de posar en contacte amb WhatsApp per correu electrònic indicant el nostre número de telèfon per sol·licitar que ens tornin el compte. Generalment és bastant ràpid, assegure Selva Orejón.

Tota precaució és poca a l'hora de prevenir aquestes pràctiques criminals.

ARXIVAT A:
WhatsAppPolicialDigital
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut