La carpa de la campanya contra el càncer de pell del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona a la Diagonal a 23-5-17 (Horitzontal)
La carpa de la campanya contra el càncer de pell del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona a la Diagonal a 23-5-17 (Horitzontal)

Alerten de les xifres "alarmants" de casos de càncer de pell i que els melanomes "es tripliquen cada 10 anys"

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'Hospital Clínic i 300 farmàcies de la demarcació de Barcelona han iniciat una campanya de prevenció del càncer de pell. Els ciutadans que vulguin podran fer-se un test per detectar els risc de patir càncer a la pell a les farmàcies de la demarcació. A més, els casos que més risc tinguin i es detectin a la zona del voltant de l'Hospital Clínic rebran una revisió dermatològica especialitzada gratuïta al centre. El coordinador del grup melanoma de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Malvehy, ha alertat que "el càncer de pell segueix multiplicant-se cada any, les xifres són alarmats i tumors com el melanoma es tripliquen cada 10 anys". L'acció 'Abans de deixar-t'hi la pell, consulta' l'ha posada en marxa el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i compta amb la col·laboració del Grup Melanoma de l'Hospital Clínic de Barcelona. La campanya ha començat aquest dimarts, coincidint amb el Dia Mundial del Melanoma i conclourà el 13 de juny amb el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell.

Els usuaris també podran avaluar el nombre de lesions pigmentades i d'avaluar el seu factor de risc a la carpa itinerant atesa per farmacèutics a través d'una regla cutània. La campanya es desplaçarà per les diferents localitats de la demarcació de Barcelona, com Badalona, Granollers, Sabadell o Manresa.La vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Núria Bosch, ha explicat que espera que aquest tipus de campanyes tinguin una continuïtat en el temps i "puguin acabar convertint-se en un servei addicional a oferir des de les farmàcies".La vocal de dermofarmàcia i productes sanitaris del COFB, Marta Alcalde, ha explicat que aquesta segona edició pretén no només" informar i conscienciar" sobre els perills d'exposició al sol, sinó també "posar en evidència el paper que poden tenir els farmacèutics a l'hora de detectar factors de risc en un melanoma".El coordinador del grup melanoma de l'Hospital Clínic de Barcelona ha recordat la importància que té que els usuaris han d'estar informats de com cuidar-se la pell i també "han de saber anar al metge quan hi hagi sospites, perquè el 90% dels càncers de pell es poden curar si es diagnostiquen a temps".El coordinador del grup melanoma de l'Hospital Clínic de Barcelona ha explicat també que els melanomes no són immediats, sinó que es desenvolupen a llarg termini davant d'una exposició continuada durant anys al raig UV. "El factor de protecció ideal és el 50 de gamma A o B contra els raig ultra violeta, no obstant si no s'aplica de manera adequada no protegeix la pell del Sol", ha sentenciat Josep Malvehy."Jo des de ben petita que prenc el sol sense cap mena de protecció, ara a la vellesa he d'anar més en compte, ja que el meu risc de tenir un melanoma és molt elevat. Crec que és important que cuidar-se la pell des de ben petits", ha explicat una pacient que ha assistit aquest matí a la carpa del Col·legi de Farmacèutics a Barcelona per controlar el seu grau de risc i informar-se'n sobre el melanoma.

Anar al contingut