Els còdols són característics de les platges de l'Alt Empordà (ACN / Amics de la Natura Cadaqués)
Els còdols són característics de les platges de l'Alt Empordà (ACN / Amics de la Natura Cadaqués)

Alerten de la pèrdua de còdols a les platges de Cadaqués perquè "la gent se'ls emporta"

Entitats ecologistes recorden que són un valor afegit del paisatge de les platges de la comarca i que l'Ajuntament pot sancionar amb multes de fins a 350 euros a qui s'emporti aquestes pedres

Actualitzat

Desenes de persones han participat aquest dissabte en un acte per reivindicar els còdols que hi ha a les platges de Cadaqués. El problema és que cada vegada en queden menys, ja que molta gent se'ls emporta a casa per fer-los servir per decorar. Això ha fet que en els darrers anys la sorra hagi anat guanyant terreny als còdols de platja tan característics d'aquesta part del litoral de la Costa Brava.

Aquest matí els veïns de la localitat han volgut participar en un acte per retornar algunes d'aquestes pedres a les platges. David Tibau, membre de Naturalistes de Cadaqués, explica que els preocupa la desaparició dels característics còdols i diu que no volen perdre l'essència de les platges del municipi. "Qui vulgui sorra que vagi a Lloret de Mar", assenyala.

Algunes de les pedres que han retornat a la platja de Cadaqués aquest dissabte (ACN/ Amics de la Natura Cadaqués)
Algunes de les pedres que han retornat a la platja de Cadaqués aquest dissabte (ACN / Amics de la Natura Cadaqués)

L'acció s'ha fet coincidint amb el Dia Mundial del Clima, davant de la sorpresa dels visitants que han anat a passar el dia a Cadaqués.

Els veïns veuen des de fa temps com la sorra va guanyant terreny i per això han volgut fer alguna cosa per fer visible el problema:

"Es tracta d'un valor geològic que hem de preservar, i hem de conscienciar tant els veïns de Cadaqués com els visitants que no se les poden emportar", assenyala Tibau.


Naturalistes de Cadaqués recorden que l'Ajuntament pot imposar fins a 350 euros de sanció a aquelles persones que s'emportin aquests còdols de mar. Demanen que tothom sigui conscient que aquestes pedres són un valor afegit del paisatge d'aquestes platges de l'Alt Empordà i no es poden tocar, "igual que qualsevol parc natural que tingui els seus elements característics".

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut