Treballadors de l'espectacle s'han manifestat aquest dijous a Barcelona dins la iniciativa Alerta Vermella / Fem Esdeveniments
Treballadors de l'espectacle s'han manifestat aquest dijous a Barcelona dins la iniciativa Alerta Vermella / Fem Esdeveniments

Alerta Vermella en el món dels esdeveniments per reclamar ajudes urgents davant la Covid

Ciutats com Barcelona, Girona i Lleida se sumen al moviment Red Alert tenyint de vermell edificis i amb protestes, per la supervivència del sector dels esdeveniments

RedaccióActualitzat

Crit d'alerta del món dels esdeveniments per reclamar ajudes econòmiques davant la paralització que ha suposat la Covid per al sector. El moviment Alerta Vermella, nascut al Regne Unit amb el nom de Red Alert, ha arribat aquest dijous simultàniament a una vintena de ciutats de l'estat, entre les quals Barcelona, Girona i Lleida, que han vestit de vermell edificis i balcons.

Centenars de treballadors del sector han protestat per la situació en què es troba el món dels esdeveniments arran de la pandèmia, i demanen més ajudes econòmiques pels estralls del coronavirus.

A Barcelona, el moviment ha convocat 600 persones a l'avinguda Maria Cristina.

Treballadors de l'espectacle s'han manifestat aquest dijous a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona dins la iniciativa Alerta Vermella / Fem Esdeveniments
Treballadors de l'espectacle s'han manifestat aquest dijous a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona dins la iniciativa Alerta Vermella / Fem Esdeveniments (EFE/Marta Pérez)

A la mobilització hi han participat artistes de diferents disciplines de l'espectacle, com ara les sales de concert, que fa sis mesos que no poden obrir perquè la llicència amb la qual treballen és d'oci nocturn, diferent a la dels teatres i cinemes, que poden obrir amb un aforament reduït.

A Girona s'ha fet veure el sector de tècnics de serveis audiovisuals, que ha protestat aquest dijous a la nit per la falta d'ajudes i de feina i que ha tenyit de vermell la catedral de Girona i Sant Fèlix.

La Catedral de Girona tenyida de vermell per demanar ajudes al sector de tècnics audiovisuals
La catedral de Girona, tenyida de vermell per demanar ajudes al sector de tècnics audiovisuals (ACN/Aleix Freixas)

El portaveu del col·lectiu, Xavier Pons, ha assegurat a l'ACN que la seva és una indústria "invisible", però que estan al darrere de "cada roda de premsa, de cada obra de teatre o de cada concert", perquè sempre cal un tècnic.

En la protesta han recriminat que hi ha ajuntaments que "no son prou valents" com per organitzar una festa major per por que hi hagi un rebrot, malgrat complir amb totes les mesures sanitàries.

A Lleida, la Seu Vella s'ha il·luminat també de color vermell.


Crit simultani

Al centre de Madrid hi ha hagut una concentració multitudinària del sector de la música per protestar per la falta de mesures per sobreviure a la crisi del coronavirus.

Tots els actes s'han fet pensant a fer visible la professionalitat en l'organització i la gestió, per ratificar que el seu és un entorn segur, amb les "màximes mesures sanitàries".

El moviment Alerta vermella es manifesta a Madrid per denunciar la paralització de la seva activitat per la pandèmia
El moviment Alerta Vermella es manifesta a Madrid per denunciar la paralització de la seva activitat per la pandèmia (EFE/Kiko Huesca)

València també s'ha adherit a les mobilitzacions, controlades i limitades, en què els participants s'han hagut de registrar prèviament per assistir-hi. "És vital que les agendes culturals es reactivin", han reclamat.

Alerta Vermella forma part del moviment internacional #redalert #wemakeevents, en el qual hi ha actualment set països adherits. Comparteixen la mateixa imatge, lema i direcció, i el dia 30 de setembre s'uniran també a l'anomenat Global Day, per donar visibilitat a la situació delicada que travessen els professionals de l'espectacle i de la producció d'esdeveniments.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Música
Anar al contingut