Un grup de persones miren com s'està esquarterant una tonyina a la platja
Un grup de persones miren com s'està esquarterant una tonyina a la platja

Alerta sanitària per les tonyines que arriben mortes a Cartagena per la gota freda

Hi ha persones que les esquarteren i les venen per al consum de forma il·legal

Actualitzat

Les platges de La Manga, a Cartagena i San Javier, estan tancades per l'arribada de nombrosos exemplars de tonyina morts.

La Conselleria de Salut de Múrcia els està retirant mentre alguns ciutadans han aprofitat per esquarterar-los per vendre la tonyina a través de canals il·legals.

Per evitar aquesta picaresca, l'Ajuntament ha senyalitzat les platges amb banderes vermelles perquè la gent no s'hi banyi i han posat balises perquè la població no s'hi pugui acostar.

Recomana prudència, no tocar els animals morts i que avisin a les administracions per retirar de forma ràpida aquests peixos morts de la platja.

Alerten especialment que aquestes tonyines no són aptes per al consum perquè "amb tota probabilitat presenten alts nivell d'histamina" i altres contaminants.

Les pluges torrencials d'aquest dies ha fet pujat el nivell dels mar i haurien malmès una piscifactoria d'engreix d'on haurien sortir aquestes tonyines, que ja fa dies que estan mortes i que es troben en estat de descomposició.

 

Efectes de la gota freda

La gota freda que ha causat inundacions històriques al País Valencià, Múrcia i part d'Andalusia ha provocat la mort de sis persones.

El paisatge agrícola ha quedat arrasat per l'aigua, especialment a la zona del Baix Segura i l'Alt Vinalopó, al País Valencià, on han resultat afectades més de 150.000 hectàrees de conreus.

Els agricultors estimen que en aquesta zona s'han perdut la totalitat del conreu de l'hortalissa (carxofa, patata, moniato, bròquil, coliflor i pastanaga) i un 40% de la producció de cítrics.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminacióMeteorologia
Anar al contingut