(Pixabay)

Alerta sanitària per la presència d'ametlla en xocolates negres que no ho adverteixen

Els productes, venuts en la presentació de 125 i 300 grams, han estat envasats i venuts amb marques exclusives sol·licitades per clients de comerços minoristes

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) alerta de la presència de fruits secs sense indicar en "xocolata negra sense sucre afegit" de diferents marques i lots.

Qui primer va donar l'alerta van ser les autoritats sanitàries de l'Aragó sobre la presència de proteïna d'ametlla no inclosa en l'etiquetat d'algunes xocolates de diferents marques comercials.

Segons informa l'AESAN, les xocolates afectades han estat envasades i distribuïdes amb "marques exclusives, sol·licitades pels clients, en comerços minoristes" de diversos punts d'Espanya.

 

Pel que fa a la presentació del producte de 125 grams, s'ha comercialitzat a Catalunya, Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Navarra. Aquesta és la llista de productes afectats.

El producte, en la presentació de 300 grams, s'ha venut també a Catalunya i a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, el País Valencià, Extremadura i Madrid. Aquestes són les marques i els lots afectats amb aquesta presentació.

Com a mesura de precaució, es recomana que les persones al·lèrgiques a l'ametlla que puguin tenir els productes mencionats s'abstinguin de consumir-los. El consum d'aquest producte no comporta riscos per a la resta de la població. 

La informació s'ha traslladat a les autoritats competents de cada comunitat autònoma per retirar els productes afectats del mercat.

ARXIVAT A:
AlimentacióConsum
Anar al contingut