Barcelona

Alerta per una nova estafa que camufla un virus en un fals correu electrònic de Correus

Un correu electrònic, suposadament de Correus, per anar a recollir un paquet permet l'entrada d'un virus que bloqueja l'ordinador i n'usurpa les dades

RedaccióActualitzat

Alerta davant una nova modalitat d'estafa per internet: un correu electrònic, suposadament de Correus, per anar a recollir un paquet permet l'entrada d'un virus que bloqueja l'ordinador i n'usurpa les dades. 

Un cop descarregat el virus, tots els arxius queden encriptats i els extorsionadors demanen un rescat per alliberar els documents. 

El nou virus està noquejant desenes d'empreses i també usuaris particulars, segons han confirmat els Mossos, que gestionen les denúncies. En un dels casos, el virus ha deixat inutilitzat el sistema informàtic d'una empresa fins a tres dies. Els estafadors demanaven 300 euros per desencriptar els arxius. Cada dia que passava, el preu augmentava.

Els Mossos recomanen que es denunciï i que no es pagui el que demanen per recuperar les dades. Els experts informàtics aconsellen que una vegada s'ha activat el virus s'apagui immediatament l'ordinador. I, sobretot, que no es pagui cap extorsió. 

Tant la policia com els informàtics recorden que és important fer còpies de seguretat en una xarxa i equips diferents dels habituals.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut