Demanen la retirada de diversos lots d'un gelat de Häagen-Dazs per una alerta sanitària
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària recomana no consumir el gelat de vainilla de 460 mil·lilitres de la marca
Alerta sanitària europea per la contaminació d'un gelat de Häagen- Dazs. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària recomana no consumir el gelat de vainilla de 460 mil·lilitres d'aquesta marca perquè s'hi ha detectat òxid d'etilè en diversos lots.
Concretament, s'ha detectat en els productes que provenen de França. L'origen de la contaminació es troba en l'extracte de vainilla de Madagascar que s'hi utilitza.
?? Ampliación de información sobre la alerta por presencia de óxido de etileno en helados de vainilla de la marca Häagen-Dazs.
AESAN (@AESAN_gob_es) July 12, 2022
Consulta los datos actualizados de los productos implicados ??
? No consumir
?https://t.co/Kqtpp76dEz pic.twitter.com/8jqeqpbFXm
Fins ara l'agència espanyola no ha detectat cap cas d'intoxicació relacionat amb aquest gelat de Häagen-Dazs.
Després de ser informat a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea, s'ha comunicat l'alerta a les comunitats perquè el producte sigui retirat dels comerços. En cas de tenir a casa el gelat de vainilla de Häagen-Dazs de 460 mil·lilitres, es recomana retornar-lo.
L'òxid d'etilè és una substància que pot induir càncer i que pot causar mals de cap, vòmits o nàusees.
- ARXIVAT A:
- Alimentació