Gebrada al Castell de Milany, Osona (Foto: J. Soldevila).
Gebrada al Castell de Milany, Osona (Foto: J. Soldevila)
Barcelona

Alerta per fort vent a bona part del país

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució pel vent fins a primera hora de la tarda

RedaccióActualitzat

Protecció Civil manté l'alerta del Procicat per risc de forts vents. Les ventades s'han reforçat fins al migdia i han afectat diferents punts de Catalunya.

Els Bombers de la Generalitat han fet aquest diumenge unes 60 sortides relacionades amb les fortes ratxes de vent arreu de Catalunya. La majoria d'actuacions s'han fet a les comarques del Maresme i el Vallès. Es tracta, sobretot, de serveis per retirar elements a punt de caure com arbres, branques, semàfors, pals de llum, anuncis publicitaris, semàfors, persianes, teles asfàltiques o uralites. No hi ha hagut cap ferit.

Segons dades del Servei Meteorològic, destaquen registres com els 144 km/h de Portbou, els 126 km/h del Santuari de Queralt o els 79 km/h de la Bisbal d'Empordà.

Protecció Civil manté la prealerta del Neucat per nevades. Les nevades podran baixar fins a qualsevol cota a l'Alt Pirineu, al Solsonès, al Berguedà i al Ripollès

L'Allaucat també es manté en prealerta pel fort perill d'allaus a gairebé tots els sectors del Pirineu.

Per últim, Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat per l'episodi de fort onatge previst a l'Empordà que durarà tot el dia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut