Arbre tombat pel vent, aquest diumenge a la urbanització La Miranda de Lliçà de Vall (Foto: Julián Fernández Campos)

Restablerta la circulació de trens entre Maçanet i Girona, tallada per la ventada

Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Ventcat després de 12 hores de vents de fins a 180 km/h que també han provocat talls a Rodalies i en algunes carreteres

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha activat aquest dissabte l'alerta del pla Ventcat per les incidències que provoca el vent que afecta el litoral o prelitoral.

El vent, que ha bufat amb especial intensitat als dos Vallesos, a les comarques de Girona i a l'àrea metropolitana de Barcelona, ha provocat incidències en algunes carreteres per la caiguda d'arbres.

L'episodi de vent s'ha mantingut fins diumenge al migdia, quan Protecció Civil ha desactivat el Ventcat, però a la tarda d'aquest mateix diumenge i fins dilluns es preveu que tornarà a bufar vent, però amb menys intensitat.

 


800 sortides dels bombers

El 112 ha rebut al voltant de 1.100 trucades pel vent fins a la una del migdia de diumenge, sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona. Els bombers han fet 800 sortides.

La caiguda de diversos arbres a la via ha obligat a tallar a primera hora del matí la circulació de trens entre Maçanet i Girona i s'ha establert un servei alternatiu per carretera.

 

La circulació per aquesta línia no s'ha restablert fins a les 15.10, de manera que ha estat tallada més de 10 hores.

Algunes línies de Rodalies també s'han vist afectades durant la ventada: l'R2 a Llinars del Vallès, l'R4 a Vacarisses, l'R3 entre les Franqueses i la Garriga, i l'R1 a Malgrat, però al llarg de les hores s'ha anat normalitzant la situació.

 


3 ferits lleus

La ventada també ha provocat tres ferits lleus: Un dels ferits ha estat a Cornellà de Llobregat per la caiguda d'un arbre. A la mateixa localitat del Baix Llobregat també ha caigut part del marcador electrònic del camp de futbol d'Almeda.

Els altres dos ferits han estat a Sant Adrià de Besòs i a Barcelona. Un altre incident provocat pel vent ha estat a Terrassa, al Vallès Occidental: a la matinada ha caigut un mur d'una nau industrial que ha afectat 4 vehicles aparcats.

I a la mateixa localitat, la unitat GRAE dels bombers ha hagut d'assegurar bé la xemeneia d'un restaurant, de 20 metres d'alçada, perquè ja s'havia mig desprès pel vent.

També s'han trencat vidres a l'Escola de Música de Girona i a Vilablareix, al Gironès, el vent ha arrencat totalment el sostre d'una nau.

Carreteres: la C-17

El vent ha afectat puntualment algunes carreteres. A la C-17, una de les vies més afectades, s'ha hagut de tallar durant uns minuts a les onze de la nit un carril a Granollers, en sentit Barcelona, per poder retirar els arbres caiguts. La C-59 a Sant Feliu de Codines també s'ha tallat per objectes a la calçada.

 

Protecció Civil ha demanat que mentre duri el vent fort s'extremin les precaucions, que s'evitin els desplaçaments i que es fixin o es retirin tots els objectes que poden volar a causa de les fortes ventades.

 

 

Ventada de rècord

Les ràfegues de vent han superat els 100 km/h en alguns llocs. Les més intenses han estat al puig Sesolles, al Montseny, de 181 km/h, una ventada de rècord.

També destacables els 126 km/h a Ulldeter, 108 a Terrassa i 105 a Caldes de Montbui. I una avaria en la infraestructura ferroviària ha deixat sense tensió les vies de la línia de l'AVE Madrid-Barcelona. Protecció Civil demana especial prudència en la mobilitat i en les activitats que es facin avui a l'aire lliure.

ARXIVAT A:
Ventades
Anar al contingut