Incendi a la costa de Sri Lanka arran de l'explosió d'un vaixell portacontenidors (EFE / Sri Lanka Airforce Media)
Incendi a la costa de Sri Lanka arran de l'explosió d'un vaixell portacontenidors (EFE / Sri Lanka Airforce Media)

Alerta mediambiental a Sri Lanka per l'explosió d'un vaixell amb 2.700 contenidors

L'embarcació està en flames des de divendres i la situació ha empitjorat després de la caiguda al mar de vuit contenidors carregats d'àcid nítric

Actualitzat

L'explosió d'un vaixell portacontenidors carregat de productes cosmètics i químics ha provocat una alerta mediambiental a la costa de Sri Lanka. L'embarcació està en flames des de divendres a Colombo, la capital del país.

La situació ha empitjorat després que aquest dimarts hi hagi hagut una explosió i vuit contenidors carregats d'àcid nítric han caigut al mar.

 

 

Es tem pel possible vessament de productes químics al mar. El vaixell, amb bandera de Singapur i ancorada a prop del port de Colombo, porta 2.700 contenidors i unes 25 tones d'àcid nítric.

L'embarcació MV X-Press Pearl va sortir el 15 de maig del port de Hazira, a Surat, a l'Índia i estava tornant cap a Singapur passant per Colombo quan es va incendiar un contenidor.

 

Tripulació evacuada

Tota la tripulació que hi havia al vaixell ha estat evacuada davant de la intensificació del foc. Hi ha dues persones ferides, segons ha informat un portaveu de la marina de Sri Lanka.

En els pròxims dies s'espera que arribi ajuda provinent dels Països Baixos, Bèlgica i l'índia per intentar contenir el foc.

 

Alerta mediambiental a Sri Lanka, amb l'incendi d'un vaixell ple de contenidors amb productes cosmètics i químics (Reuters / Sri Lanka Airforce Media)
ARXIVAT A:
IncendisMedi ambientEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut