Alerta d'Interior per Sant Joan: "És possiblement el cap de setmana més perillós"

Cap de setmana perillós per les altes temperatures, les imprudències humanes en el llançament de petards i l'alta mobilitat de vehicles

RedaccióActualitzat

El Sant Joan d'aquest any arriba amb un avís de risc greu d'incendis. Aquest cap de setmana llarg, de tres dies, sumarà tres elements fatals: molta calor, poca humitat i vent fort. Si s'hi afegeixen imprudències humanes en el llançament de petards on no toca o el gran moviment de cotxes, els responsables antiincendis hi veuen una combinació preocupant per a aquest cap de setmana, "possiblement, el més perillós de l'any".

Risc d'incendis

Alerta màxima davant la revetlla de Sant Joan, pel que fa al risc d'incendis, a causa de les fogueres i el llançament de petards, especialment a les urbanitzacions en zones boscoses. Les autoritats criden a la responsabilitat individual per evitar catàstrofes causades pel foc. El conseller d'Interior, Miquel Buch, recorda que enguany el recompte d'hectàrees cremades és molt negatiu:

"Possiblement som davant del cap de setmana més perillós de l'any. Els catalans i catalanes que gaudim de la festa, que gaudim de la revetlla de Sant Joan, sabem que som en una situació altament complicada aquest cap de setmana i que, per tant, no ens la podem jugar."

La Generalitat vol que aquesta sigui una revetlla segura. Durant les últimes setmanes, ha dut a una dotzena d'escoles una obra de teatre en què es donen consells de seguretat per evitar ensurts durant la nit més màgica de l'any.

Protecció Civil de la Generalitat ha distribuït per les xarxes 12 petits vídeos amb situacions de risc que cal evitar en l'ús de pirotècnia.

 

Alta mobilitat

La mobilitat és un altre dels maldecaps.  Es preveu que demà, a partir de les 3 de la tarda, i dissabte al matí sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona uns 510.000 vehicles. Els destins més habituals seran la Costa Brava i la Costa Daurada. La major part de les retencions s'esperen a l'AP-7 i a la C-32.

 

Entre divendres i dissabte s'han de desplaçar mig milió de vehicles des de l'àrea metropolitana i els Mossos realitzaran uns 900 controls durant el llarg cap de setmana, entre ells de drogoalcoholèmia, distraccions i seguretat passiva.

 

Onada de calor

La revetlla arriba en plena onada de calor. També caldrà estar molt atents al risc d'incendis. Es preveuen una pujada significativa de les temperatures, juntament amb forts vents i una molt baixa humitat.

 

Com que aquest any ja s'han declarat alguns incendis forestals, els bombers estaran més en guàrdia que mai, però cal que tothom sigui molt prudent.

ARXIVAT A:
Sant Joan
Anar al contingut