A Amer ha caigut pedra de la mida d'un ou
A Amer ha caigut pedra de la mida d'un ou (@NaJuCro)

Pedra de la mida d'un ou a Girona i més previsions de tempestes per aquest diumenge

Dissabte, les tempestes han afectat sobretot les comarques de Ripollès, Garrotxa, Osona i Alt Empordà, però no han fet mal

Actualitzat

Aquest diumenge continua activada l'alerta del pla Inuncat davant de risc de fortes tempestes, sobretot al nord-est del país. L'alerta conviu de nou amb la de l'alt risc d'incendi forestal, amb el pla Infocat encara actiu per calor.


Aquest dissabte, les tempestes van ser localitzades i intenses. A Amer, a la Selva, per exemple, han caigut pedres de la mida d'un ou.

Les pluges més intenses han estat al Ripollès: a Molló han caigut 55 litres per metre quadrat. També ha plogut amb intensitat i pedregat a Camprodon i a Núria. L'alerta del Pla Inuncat per tempestes localment de pedra i ratxes fortes de vent se centrava justament a les comarques del Ripollès, Garrotxa, Osona i Alt Empordà.

 

En algunes zones, han caigut pedres de dos centímetres de diàmetre. Ara caldrà estar pendent dels vents superiors als 90 quilòmetres per hora i esclafits al nord de Girona i Osona. També del vent calent que pot fer pujar la temperatura de matinada.

La Generalitat ha demanat a tothom ser molt prudents i evitar desplaçar-se.

 

 

 

ARXIVAT A:
Inundacions
Anar al contingut