Les Nacions Unides alerten que l'any 2020 pot acabar amb una catàstrofe humanitària alimentària, per culpa del coronavirus

Alerta de l'ONU: la pandèmia duplica la població amb risc de morir de gana el 2021

Les previsions de les Nacions Unides parlen d'una fam al món de "proporcions bíbliques", que afectaria 250 milions de persones a finals d'any

Actualitzat

Les Nacions Unides alerten que l'any 2020 pot acabar amb una catàstrofe humanitària alimentària per culpa del coronavirus.

Així ho indiquen les projeccions fetes pel Programa Mundial d'Aliments, que calculen que, a finals d'any, el risc de morir de gana al món es doblarà.

Parlen d'una fam "de proporcions bíbliques". Creuen que el nombre de persones greument malnodrides superarà els 250 milions.

 

135 milions de persones el 2019

L'any passat el nombre de persones que van entrar en fase de fam aguda va passar de 113 milions a 135 milions a finals d'any, com a conseqüència dels conflictes i els problemes climàtics.

Ara, la Covid-19 se sumaria a les desgràcies ja existents, amb un efecte devastador, segons aquesta projecció de l'ONU.

 

Tant l'organització internacional com les ONG urgeixen a posar en marxa un pla d'acció per fer front a diferents escenaris; entre altres, el de l'alça dels preus dels aliments en na­cions que depenen de les impor­tacions, com el Iemen, Síria, el Su­dan o la República Democràtica del Congo.

Àfrica, la més castigada

Àfrica és el continent més castigat, ja que s'hi comptabilitzen el 54% dels afectats per inseguretat alimentària greu del món.

 

El rànquing de països amb més problemes està encapçalat pel Iemen, la República Democràtica del Congo, l'Afganistan i Veneçuela. En aquest últim país, es calcula que 9,3 milions de persones, una tercera part de la població, són víctimes de malnutrició aguda.

La principal preocupació ara és que l'objectiu d'evitar contagis deixi aquestes poblacions amb recursos molt precaris sense cap possibilitat de poder alimentar-se, i que el problema de la fam sigui més gran que no pas el sanitari.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut