El salmó fumat s'ha distribuït a Catalunya, Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Múrcia (iStock)
El salmó fumat s'ha distribuït a Catalunya, Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Múrcia (iStock)

Alerta alimentària per un lot de salmó fumat contaminat amb el bacteri de la listèria

La listeriosi, la malaltia que causa el bacteri "Listeria monocytogenes", provoca vòmits, diarrea i febre

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha activat una alerta alimentària després de detectar-se la presència del bacteri "Listeria monocytogenes" en un lot de paquets de salmó fumat que s'ha distribuït a diverses comunitats autònomes, entre les quals hi ha Catalunya.

Es tracta del salmó fumat de la marca Joalpesca amb número de lot E675C1528 3, codi de barres 2249134 011409 i amb data de caducitat del 14 d'agost del 2023. 

El producte s'ha distribuït a Catalunya, Madrid Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Múrcia, tot i que no es descarta que es pugui haver comercialitzat a altres comunitats autònomes.

Les autoritats no han especificat si hi ha cap persona intoxicada per consumir aquest producte fumat.

Segons Aesan, la infecció per listèria s'ha detectat en un filtre d'autocontrol establert per la mateixa empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents. 

Com a mesura de protecció, l'Agència de Seguretat Alimentària recomana a totes les persones que tinguin a casa algun d'aquests paquets de salmó fumat que no el consumeixin

En cas que ja s'hagi consumit, cal anar a un centre de salut si es presenta simptomatologia compatible amb la listeriosi, com vòmits, diarrea o febre. 

Les dones embarassades han de tenir especial precaució i seguir les recomanacions de consum durant l'embaràs per les complicacions que poden tenir les intoxicacions alimentàries en el fetus.

 

 
ARXIVAT A:
SalutAlimentacióConsum
Anar al contingut